Ombouwen tot recirculatie afzuigkap ETNA AP290RVS

Knijntje

 • #1
Hoi allemaal,

Even een apart draadje maken hiervan. Wellicht dat iemand zich daardoor aangesproken weet...

Bij mijn afzuigkap kreeg ik een luchtverdeler. Ik twijfel hoe ik deze moet gebruiken. En zelfs OF ik hem moet/kan gebruiken. De luchtvedeler split de luchtstroom in een linker en rechter. De RVS koker/chimney heeft bovenin twee roosters die exact dezelfde maat zijn als de platte uiteinden van de luchtverdeler. De luchtverdeler is alleen te groot voor de koker (zie foto). Deze luchtverdeler heeft echter groeven. Zou het kunnen dat deze groeven erin zitten zodat ik hem makkelijk op maat kan snijden voor mijn model en merk afzuikap? Er zit zeker een groef die even groot is als de koker, zodat ik hem passend zou kunnen maken.

Er is echter nog iets dat ik raar vind. Bij mijn afzuigkap kreeg ik geen koker en slangenklemmen (maar dus wel de luchtverdeler). Sommige recirculatiesetjes die verkocht worden worden met buis verkocht. Daarom vraag ik mij af of deze luchtverdeler misschien toch bedoeld is als "ductless/buisloos". Dat wordt namelijk ook gedaan. Er staat helemaal niets over in de handleiding. Kent iemand dit probleem? Hoe zouden jullie mij aanraden deze afzuikap te installeren? Een koolstoffilter zit er al in. Ik zit alleen met de luchtafvoer; hoe kan ik de lucht mooi terugblazen door de roosters? En dan op de manier zoals het precies bedoeld is eigenlijk...

Wie o wie?! :)

3232.jpg 323232.jpg 1212121212.jpg
 
Laatst bewerkt:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Knijntje

  • #2
  Mocht je deze thread lezen en je vraagt je af hoe deze afzuigkap om te bouwen dan volgt nu de oplossing. Ik heb net de fabrikant geproken. Zij zeggen dat je de luchtverdeler op maat moet snijden voor de koker/chimney. Je moet zelf een buis aanschaffen. Dat kan het beste aluminium uittrekbaar zijn. En slangenklemmen.

  Deze buis bevestig je aan de afzuigkap-afvoer (met slangenklemmen) en laat je omhoog lopen tot bovenin de chimney (naar de roosters bij het plafond). Daar bevestig je de luchtverdeler ter hoogte van waar de roosters in de chimney gaan komen.

  Dus de uittrekbare buis verbind de afzuikap-afvoer met de luchtverdeler die door jou bovenin de koker/chimney op de muur bevestigd wordt. Deze blaast zijn lucht door de roosters van de koker/chimney naar links en rechts.

  De kunststof klepjes die bovenin de afzuigkap zitten (en die ophoog geblazen worden door de kracht van de afgezogen lucht) die moeten bij een recirculatiekap verwijderd worden. Dit lukt gewoon voorzichtig met de hand. Ze zijn redelijk buigzaam. Dit doe je om de luchtweerstand wat te verminderen. Deze is toch al aanzienlijk als je koolstoffilters gebruikt; dit advies komt ook bij de fabrikant vandaan.

  Hopelijk kan ik nog iemand helpen op deze manier
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #3
  Bedankt voor je bericht, altijd leuk zo'n reactie.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu