Nul doorverbonden in groepenkast

Oldchatterman

  • #1
Ik wil mijn groepenkast met 5 aardlekschakelaars uitbreiden met nog 2 aardlekautomaten.
Op dit moment is alles doorverbonden met dubbele adereindhulsen. Omdat ik alles iets netter wil aansluiten heb ik verdeelklemmensets gekocht, zodat ik vanaf de klemmensets kan verdelen.

De nul is nu vanaf de hoofdschakelaar doorgelust op de aardlekschakelaars, maar in een kring. De laatste aardlekschakelaar wordt namelijk weer doorgelust naar de hoofdschakelaar.

Ik wil weten of het in kring verbinden nodig is (waarom?) of dat ik ook gewoon via de verdeelklemmensets een ster mag maken ipv een kring.
 

Boertje125

Vaste Beantwoorder
  • #2
foto?
 

Sander 1972

  • #3
Als je in een groepenkast niet helemaal weet waar je mee bezig bent, is het verstandig om daar iemand voor in te huren. En draden met dubbele aderhulzen wat is daar het probleem mee?
Daarbij neem ik aan dat het 3 fase is, en dat die zijn onder verdeeld op de aardlekken
 

Oldchatterman

  • #4
20240113_224230.jpg

Het is nog work in progress, maar op deze foto kun je in ieder geval de componenten zien. Ik weet genoeg van elektra om de kast verder in te richten, maar ik wilde dus weten waarom de nul in een kring wordt aangesloten.
 

Oldchatterman

  • #5
20240113_224230.jpg

De kast zonder uitbreidingen is zo geinstalleerd door een elektricien. Schematisch heb ik de route van de nul weergegeven. In mijn ogen heeft de met rode pijl aangegeven verbinding geen functie of is het gebruikelijk om het zo te doen?
 

Oldchatterman

  • #6
20240113_230257.jpg

Close up
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu