Nieuwe wasmachine afvoer in de zolder

EnglishTea

 • #1
Enige tijd Klusidee forum gevolgd en voor het eerst ga ik hier zelf een vraag stellen. Hopelijk kan ik hier antwoord vinden voor onze klus.

Wij hebben een nieuwe woning gekocht van jaren 60. Om de woning klaar te maken voor verhuizing hebben wij de CV ketel vervangen en daarvoor hebben wij ook een afvoer laten aanleggen op de zolder.

Mijn vraag gaat nu om of ik nu de juiste oplossing heb voor de wasmachine afvoer. Situatie schets zie foto met toelichting hieronder.Grijze PVC afvoer van 50mm loopt van het muur door naar beneden begane grond. Horizontale afvoer buis net 3mm boven waterkraan langs naar links.


Boven T-stuk van afvoer zie je: T-stuk --> 2x45graden bocht om stukje naar voren te schuiven wegens CV ketel buizen --> nog een keer 2x45graden bocht naar links.


Laatste bocht omhoog d.m.v. 2x 45graden met daarna een sifon.

Afvoer buizen is nu nog niet gelijmd. Voordat ik vast ga lijmen is de grote vraag of ik zo op de juiste manier hebben aangesloten. Mijn grote dank aan jullie reactie :)
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Marcn88

  • #2
  Sifon veel lager zetten zou bijna zeggen direct in het verloop 50/40 anders zal al het water uit de buis stromen ivm weerstand vd sifon
   

  Marcn88

  • #3
  Tevens zie ik een kunstof gasleiding uit de muur komen zonder mantel buis, loopt deze leiding door een balken vloer of plafond?
   

  EnglishTea

  • #4
  @Marcn88
  Voor de sifon, zal ik proberen in het verloop te zetten van 50/40. Moet geen probleem zijn. Dat is net een stukje dat wel gelijmd is door de aannemer. Maar ik vind de sifon zelf ook aan de hoge kant, dus heb ik alvast en s-sifon gekocht voor als het nodig is.

  Voor de gasleiding, de leiding loopt recht door twee plafonds naar begane grond. Het is geen balken vloer waar het langs loopt. Ook door de aannemer aangelegd om mijn oude gasleiding te vervangen die lekt. Is daar iets niet volgens voorschriften?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #5
  Ja, op plaatsen waar de gasleiding niet bereikbaar is moet deze in een mantelbuis liggen. Om te voorkomen dat je gasophoping in loze ruimtes krijgt als in dat gebied de leiding gaat lekken.
   

  EnglishTea

  • #6
  Even off topic, hoe erg is het als de gasleiding niet in zijn geheel in mantelbuis zit?


  Even foto's opgezocht voor tijdens het maken van. Misschien niet goed te zien, maar kun je wel een randje zien om de gasleiding dat stukje in het muur zit. Dus het is denk ik gedeeltelijk in mantelbuis.


  Hier kun je zien waar de leiding naar toe gaat vanuit de zolder schuin naar beneden waar onze toilet ligt. Het is dus deels in mantelbuis.

  Back to the topic.
  Weet iemand of ik zo een hulpstuk (https://www.pvc-handel.nl/drukleiding-pvc-pe/pvc-hulpstukken/pvc-3-delige-koppelingen) kan misbruiken voor wasmachine afvoer. Met de bedoeling dat ik voor verstopping bij kan zonder te hoeven zagen.
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #7
  Verstopping van een wasmachineafvoer komt vrijwel niet voor, gebeurt het toch een keer dan kunt u er bij via de dop onderop de sifon.
   

  EnglishTea

  • #8
  Goeie tip, niet aan gedacht. Wist wel dat er een dop is, maar vergeten dus. Omdat hier om een niew aangelegd afvoer gaat, wil ik daarom voor zoveel mogelijk scenario's op voorbereiden. Maar het geeft een goed gevoel dat ik op de juist richting zit. Bedankt! :)
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu