Afvoer wasmachine stroomt over na nieuwe afwasmachine

Demo74

 • #1
Goedemorgen,

de afvoer van mijn wasmachine werkte prima tot er een nieuwe wasmachine kwam. De afvoer lijkt het spoelwater niet meer aan te kunnen waardoor er elke wasbeurt aardig wat water terug langs de slang van de wasmachine loopt. Zie hier de situatie:Heeft iemand tips hoe dit opgelost kan worden?
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Kees

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Ik zou eens beginnen met het sifon daar onderaan open te maken en te kijken of dit verstopt zit. Als het goed is zit er onderaan het sifon een schroefdop waarmee je deze kunt openmaken.  Goede kans dat de afvoerpijp zelf ook flink verstopt is. Probleem is dan diezelfde sifon, daar krijg je geen ontstoppingsveer langs. Die zal er dan af moeten en als je dat dan toch doet kun je hem beter vervangen door een geschroefde sifon, die kun je later altijd weer uit elkaar halen.

  Voorbeeld van zo'n geschroefd sifon:  Wat is dat voor constructie daar bovenop die afvoerbuis? Een soort beluchter of zo?
   

  Demo74

  • #3
  Bedankt voor het meedenken! Er was geen verstopping dus toch maar een vakman laten komen en het probleem bleek verderop te zitten; een verkeerd geplaatst t-stuk tussen afvoer ketel en wasmachine. Staat niet op de foto dus had je niet kunnen raden. Dat gekke ding erbovenop lijkt idd een beluchter te zijn.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu