Nieuwe radiator wordt niet warm

Mzwarte

  • #1
Voor een uitbouw heb ik een nieuwe plintradiator geplaatst. Deze wordt echter niet warm. CV staat in de kelder en nieuwe radiator op de 1e verdieping. Bestaande leidingen lopen in de vloer van 1e verdieping. Hiervandaan naast bestaande radiator heb ik flexibele leiding getrokken via het plafond. Nieuwe leiding gaat dus 2 meter omhoog, 5 meter via plafond en hierna weer 2 meter omlaag. Op het hoogste punt zitten 2 ontluchters. Alles is ontlucht, maar radiator wordt niet warm. Als ik alle radiatoren in huis dicht zet wordt die wel redelijk warm.

Heb ik een te groot hoogteverschil via het plafond? Alternatief is om alles weer open te maken en leiding via muur te laten lopen zonder hoogteverschil, maar dat geeft me een hoop werk. Gelukkig is het nog niet afgewerkt.

Heeft iemand advies of nieuwe situatie zou moeten kunnen werken?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #2
Welke diameter leiding is er gebruikt? Als ik het zo lees is de leiding minstens 18 meter lang (aanvoer+retour). Zeker met een plintradiator (die is al veel water nodig) is een 16mm dan echt te krap. Ook is het even de vraag waar deze is afgetakt, van de hoofdleiding of onder een radiator.
 

Mzwarte

  • #3
Bedankt voor de reaktie. Ik heb de leiding afgetakt onder een radiator en inderdaad 16 mm gebruikt. Vanaf de hoofdleiding naar bestaande radiator is ook 16 mm en totaal 10 meter. Hierbij komt dan nog de nieuwe 18 meter bij. Ik zou ook anders de nieuwe leiding in de vloer kunnen maken. Dit zou dan totaal 8 meter nieuwe leiding worden. Zou dit wel kunnen met 16 mm? Wat is de maximale lengte met 16 mm?
 

Verwarming Sp.

Specialist Verwarming
  • #4
Als de huidige radiator al 10 meter leiding heeft, is het heel krap om daarmee een kickspace te voeden. Kun je niet met 20mm vanaf de hoofdleiding rechtstreeks naar de kickspace?
 

Mzwarte

  • #5
De hoofdleiding ligt aan de andere kant van het huis en wordt zeer lastig om daar vandaan een nieuwe te trekken. Dan moet ik in bestaande kamers de vloer open trekken. Ik weet nu in ieder geval de oorzaak en zal anders eerst als test de plintradiator zo kort mogelijk aansluiten. Werkt dit goed dan werk ik de buis in de vloer. Zo niet dan zal het maar vanaf de hoofdleiding moeten gebeuren.

Bedankt voor alle hulp.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu