Nieuwe deur + kozijn + muurtje

Filipa

  • #1
Hallo forum,
We gaan de badkamer uitbreiden door een stuk van de onnodig lange gang erbij te betrekken. Hierdoor verplaatst ook de toegang tot de badkamer. Heel simpel gezegd komt de nieuwe deurtoegang precies in het gang-gedeelte, dus haaks op de gangmuren.

Het is een gangbreedte van +-100 cm. Het deurkozijn (hout) komt rechts strak tegen de bestaande muur aan (baksteen+stuc). Links van het deurkozijn wordt een stukje Ytong muur opgetrokken van +- 30cm tegen de bestaande muur aan (ook baksteen + stuc). Boven de deur komt een raam die niet helemaal tegen het plafond aankomt (zo is ook de rest van het huis). De vloer is van hout (basis/ondervloer).

Mijn vraag is nu, wat is de goede volgorde van aanpak? Eerst een houtskelet voor het kozijn? En dan de Ytong? of andersom?
Hartelijk dank voor de info!
 

Pepjo

  • #2
Ik zou een gipswand maken op een houten frame.

Als je gang 1 meter is, en een deurkozijn is al snel een cm of 85 á 90, dan hou je geen ruimte over voor een stevig stukje Ytong of metselwerk.

Kortom : kozijn en bovenlicht stellen in een houten frame en de rest afwerken met gipsplaat.
Aan de binnenkant met platen voor vochtige ruimtes.
 

Filipa

  • #3
Dank Pepjo,
misschien suffe vraag want echte timmermannen zijn we (nog) niet, zijn er instructies voor het maken van zo'n houten frame? Of is het gewoon n balk op de vloer en het plafond en daartussen weer planken klemmen, opvullen en afwerken? En kan dat dan direct op de houten plankenvloer?
Dank weer..
 

Pepjo

  • #4
Je slaat de spijker op z'n kop :mrgreen:

Ik heb er eigenlijk niets aan toe te voegen. Vul het frame op met isolatie, zodat het geen klankkast wordt. Je kunt eventueel nog electra wegwerken in dat kleine stukje naast de deur.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #5
Een normaal kozijn, met een deur van 83 cm breed, is al bijna 1 meter, die kleine ruimte is op te vullen met een extra plank aan weerszijden van het kozijn.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu