Deur sluit niet goed in kozijn(rubber), nieuwe sluitkom?

Marc85

  • #1
Goedemorgen, een tussendeur naar de garage sluit niet goed. Deur sluit niet lekker aan de krukzijde, je kunt als de deur in het slot zit de deur zeg maar aandrukken waardoor de deur in de rubbers valt. Er zijn nieuwe rubbers geplaatst en ik vermoed dat ik dit probleem kan oplossen door de sluitplaat strakker te zetten. Ik merk dus als ik op de plek van de kruk de deur aandruk de deur in de gehele lengte een stuk beter in de rubbers valt.

20211006_085353.jpg


Ik kwam er echter achter dat er ook zoiets is als een nastelbare sluitkom, nu zit er een niet verstelbare sluitkom in. Ik heb overigens het schild in onderstaande afbeelding eraf geschroeft:

20211006_085332.jpg


Kan ik deze sluitkom 1:1 vervangen met bv een "BUVA nastelbare universele sluitkom SKG**®" en kan ik door het stellen dit probleem helemaal verhelpen?

Andere oplossing is een breder/dieper stuk uithakken maar daar heb ik eigenlijk helemaal geen zin in en dit wordt lelijk.

Dank!
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Ik weet niet of de door jou genoemde sluitkom exact dezelfde maatvoering heeft. Maar het zou inderdaad je probleem oplossen als het past.
 
  • Like
Waarderingen: Marc85

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu