Houten deurkozijn met bovenlicht in nieuwe gipswand -> massief materiaal?

Vestij

 • #1
Beste allemaal,

Wij zijn thuis aan het verbouwen en willen hierbij de oude gang in ere herstellen. Hiertoe willen wij op een stuk van circa 4,5 meter een muur plaatsen met daarin twee deuren.

Deze muur wordt gebouwd van metalstud met daarin isolatie en daarop diamond board van Knauf. Aan de ene zijde wordt deze muur ingeklemd door de oude baktstenen muur, aan de andere zijde wordt hij vastgezet aan de metalen I-profiel.

Als deurkozijn vinden wij het mooi als daar bovenlicht in zit, om de gang toch licht te houden. Hiervoor hebben wij het RenovatieKozijn van * besteld. Hier staat echter bij dat deze bevestigd dienen te worden met aan beide zijden 120 millimeter massief materiaal. Dit is een dergelijke metalstud gipswand bij mijn weten niet.

Weet iemand of het echt noodzakelijk is om deze deurkozijnen te bevestigen aan (zoveel) massief materiaal? Of zou een dergelijke gipswand het deurkozijn met deur ook moeten kunnen houden?

Dankjewel!
 
Laatst bewerkt door een moderator:
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Sander 1972

  • #2
  met een gips plaat aan beide zijde?

  Als het bij ons voorkomt maken we de wand van 2 en 3, osb met daarover een stuc plaat. Dan zit je rond de 11 cm en dan mag de stucadoor het netjes maken
   

  IJkenhout

  Vaste beantwoorder
  Moderator
  • #3
  We doen hier niet aan merken.

  Je hebt een renovatiekozijn besteld. Dat is dus de verkeerde. Je hebt een normaal houten kozijn nodig, die kan wel in metal stut.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu