Houten deurkozijn met bovenlicht in nieuwe gipswand -> massief materiaal?

Vestij

  • #1
Beste allemaal,

Wij zijn thuis aan het verbouwen en willen hierbij de oude gang in ere herstellen. Hiertoe willen wij op een stuk van circa 4,5 meter een muur plaatsen met daarin twee deuren.

Deze muur wordt gebouwd van metalstud met daarin isolatie en daarop diamond board van Knauf. Aan de ene zijde wordt deze muur ingeklemd door de oude baktstenen muur, aan de andere zijde wordt hij vastgezet aan de metalen I-profiel.

Als deurkozijn vinden wij het mooi als daar bovenlicht in zit, om de gang toch licht te houden. Hiervoor hebben wij het RenovatieKozijn van * besteld. Hier staat echter bij dat deze bevestigd dienen te worden met aan beide zijden 120 millimeter massief materiaal. Dit is een dergelijke metalstud gipswand bij mijn weten niet.

Weet iemand of het echt noodzakelijk is om deze deurkozijnen te bevestigen aan (zoveel) massief materiaal? Of zou een dergelijke gipswand het deurkozijn met deur ook moeten kunnen houden?

Dankjewel!
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Sander 1972

  • #2
met een gips plaat aan beide zijde?

Als het bij ons voorkomt maken we de wand van 2 en 3, osb met daarover een stuc plaat. Dan zit je rond de 11 cm en dan mag de stucadoor het netjes maken
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #3
We doen hier niet aan merken.

Je hebt een renovatiekozijn besteld. Dat is dus de verkeerde. Je hebt een normaal houten kozijn nodig, die kan wel in metal stut.
 

Rob_G

  • #4
Ik weet niet welke type kozijn je hebt, maar over het algemeen zijn renovatiekozijnen maar dunne dingen en niet bijster geschikt voor jouw toepassing.
Deze zijn voornamelijk bedoend voor het vervangen van stalen kozijnen, en wordt vaak met lange afstandschroeven bevestigd, wat is bedoeld voor verankering in de muur icm met een afstandsmontage (ruimte tussen kozijn en muur).
Als je kan zou ik ze ruilen, anders zul je ze moeten verbouwen / modificeren, of een wat dikker houten frame maken waar je vervolgens het kozijn op monteert.
Het lijkt mij goedkoper om ze te ruilen..
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Ik denk dat het allang opgelost is na 7 maanden.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu