Stalen kozijn nieuwe paumelle in maken tbv kamerh. opdekdeur

Tieneke

 • #1
Goedemiddag,

Ik heb momenteel 2 stalen kozijnen in huis met boven de deur een glasplaat. Ik wil graag deze glasplaat verwijderen en het middenkalf. Ik weet dat dit gewoon mogelijk is. Wat ik vervolgens wil is de oude deur verwijderen en in plaats hiervan een nieuwe kamerhoge opdekdeur plaatsen. Is het mogelijk om dan in het bestaande stalen kozijn bovenin een nieuwe paumelle te plaatsen voor de ophanging van de nieuwe deur?
Alvast bedankt voor het meedenken.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Tieneke

  • #2
  Niemand een idee?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #3
  De huidige paumelles zitten in een 2 hulsjes, waarvan minimaal 1 is uitgevoerd met een binnenschroefdraad. Dit zijn zgn. blindklinkmoeren.

  Om een gelijke paumelle bij te plaatsen heb je dus een zgn blindklinkmoertang nodig.

  Het kan zijn dat in je huidige kozijn inwendig ook een klembeugel om de muur zit ter plaats van de paumelle. Je zult moeten accepteren dat je deze niet hebt op de plaats waar je de extra paumelle plaatst.
   

  Tieneke

  • #4
  Dank je wel voor je snelle antwoord. Betekent dit dan dat het niet zo stevig is? Denk je wel dat het te doen is?
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #5
  De kans is groot dat dit niet zo stevig is. Bij een goede postitionering van alle paumelles is het de onderste welke het complete gewicht van de deur draagt (verticaal steunpunt). De 3 andere paumelles bij een verdiepingshoge deur dragen de krachten in horizontale richting over.
   

  Tieneke

  • #6
  Bedankt Walker,
  Er zitten nu 2 paumelles in de deur. Deze deur is nu 201 cm hoog. Omdat deze deur in een verlaagd plafond zit heb ik maar een deur nodig van 231 cm. Met deze hoogte wordt hij nl. al kamerhoog. Er zou dus maar 1 paumelle bij hoeven (boven in). Ik denk dat we dan toch maar de gok gaan wagen dat het stevig genoeg zit.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu