Stank overlast na koop nieuwe woning tocht onder voordeur& kozijn+

JimBowie

  • #1
Allereerst allemaal een hele goeie avond!

Wij hebben ons eerste huis gekocht & een van de problemen die wij ervaren is een irritante en vervelende stankoverlast.
Nu ben ik aan het uitzoeken waar het vandaan komt en ben ik er achter gekomen dat er een behoorlijke sleuf zit onder de deur en het kozijn waar door vocht, koude lucht & tocht naar binnen komt.

Ik ruik de lucht het meeste in de meterkast deze zit pal naast het kozijn wat los zit en waar de tochtspleet zich bevindt.
Vannochtend was zelfs de hele deur vochtig vol druppels aan de binnenkant van de condens/ vocht/ tocht.

Ik wil dit probleem graag tackelen maar weet niet goed hoe ik dit het beste fatsoenlijk kan repareren voor een wat langere periode en daarom vraag ik voor de spleet in het kozijn &deur probleem advies.
( Zie foto's. )

Zelf zit ik te denken aan een goeie lijmkit waarmee ik het kozijn vocht en tocht dicht krijg maar misschien met wat pur er tussen in voor de isolatie mits ik daar tussen kom met mijn purpistool. Is dit een goeie en langdurige oplossing denken jullie?
Onder op de deur zelf zit een tochtstrip gemonteerd ik zie dit als een niet fantastische oplossing en eerder een tijdelijke maar dat is prima voor nu. Ik wil in de kier over de verticale lengte een nieuwe tochtstrip plakken voor korte termijn oplossing.

De vervolgstappen van mijn onderzoek zijn de kruipruimte in en grondig gaan controleren op vocht/ lekkage/ tocht en ontluchting.
Ik ga de ontluchtingsroosters naar buiten toe schoon spuiten met een waterslang en alles nog eens goed inspecteren daar beneden inclusief onder de meterkast. In de meterkast zelf waar ik behoorlijke stank overlast heb kan ik niks geks vinden geen schimmel vocht of lekkage.

ik sta heel graag open voor advies en eventueel opties die ik zou kunnen verkennen!

alvast hartelijk bedankt voor jullie tijd en ik hoop dat jullie allen een heerlijke kerst gehad hebben!

IMG_20211226_153432.jpg IMG_20211226_153425.jpg IMG_20211226_153340.jpg IMG_20211226_091529.jpg IMG_20211226_091442.jpg IMG_20211226_091201.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Plaats in de deur een valdorpel.

Stank kan uit de kruipruimte komen. Meterkast moet luchtdicht afgesloten zijn van de kruipruimte.
Als je de kruipruimte wilt inspecteren: Zorg dat je niet alleen bent als je hierin gaat.
 
  • Like
Waarderingen: JimBowie

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #3
Zit er onder de meterkast nog iets (de leidingen komen een stuk dieper de meterkast binnen vanuit buiten, soms afgesloten met een plank of iets dergelijks)?
Lopen er leidingen vanuit de meterkast de kruipruimte in en is de doorvoer wellicht niet goed afgesloten?
En ik zou idd de kruipruimte eens inspecteren.
 
  • Like
Waarderingen: JimBowie

JimBowie

  • #4
Bedankt Walker & Edwinnn voor het meedenken en de goeie ideeën ik laat jullie weten wanneer ik de kruipruimte heb geïnspecteerd.
 

Edwinnn

Vaste Beantwoorder
  • #5
In het forum VLOEREN staat bovenaan een item werken in de kruipruimte, kan handig zijn dat even door te kijken als je nog nooit in een kruipruimte geweest bent.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu