Nieuwbouwwoning tweede slaapkamer

dutchwayfarer

  • #1
Beste allen,

Ik ben een starter op de woningmarkt en ik heb mijn eerste aankoop gedaan voor een nieuwbouwwoning. Mijn contract is onlangs ondertekend en ik zit nu in het stadium waarin ik goed probeer na te denken over de mogelijke indeling.

De woning heeft een redelijke capaciteit voor een tweede slaapkamer en een aantal aanpassingen die ik graag zou willen doorvoeren. Ik heb mijn aanspreekpunt gevraagd naar een indicatie van de kosten om dit uit te voeren, maar dat konden zij nog niet geven totdat we in een veel later stadium. Dat valt niet zo lekker, vooral omdat ik weet dat een meerprijs erg kan oplopen.

Omdat ik graag aan de voorkant inzicht wil krijgen de kosten en baten, wil ik graag bij jullie navraag doen wat de ervaringen dan wel inzichten zijn over deze aanpassingen. Deze zullen worden meegenomen in een zogenaamde 'meerprijs' waarvan ik dus niet helder krijg wat het zal worden. Toch wil ik een gok wagen en aanvoelen of jullie meer weten uit ervaring.

Het gaat dus voornamelijk over de verplaatsing dan wel het toevoegen van niet-dragende binnenwanden uitgevoerd in Metal Stud. Voor de wanden 4 en 7 willen wij de standaardaansluitingen meenemen die gewoonlijk in slaapkamers worden meegenomen.

Suggesties en tips zijn altijd welkom.Woning.png
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #2
Je gaat dan wel een heel klein appartementje overhouden.
Kamer met keuken wordt dan maar iets meer als 16M2
Ook de bestaande slaapkamer wordt dan heel krab, je krijgt er amper een 2 persoons bed in.
Achter het bed hou je dan maar een kleine 60 cm over.
Ook zullen de elektra en andere aansluitingen tijdens de bouw aangepast moeten worden, omdat die meestal uit het plafond komen en op de plaats zitten waar de wanden komen.
Het is maar de vraag of dat zo maar kan zonder grote meerwerk kosten.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #3
Los van de eventuele kosten van het meerwerk, die zullen gegarandeerd hoog uitvallen, is het ook maar de vraag of de aannemer het maken wil. Tenslotte speelt ook nog de vraag of je met de afmetingen nog wel voldoet aan de verleende bouwvergunning en de eisen uit o.a. het bouwbesluit.

Realiseer je goed dat je de woning hebt gekocht zoals deze op de tekening staat. Aanpassingen zijn vaak maar binnen beperkte grenzen mogelijk en tegen hoge kosten. Je bent daarbij afhankelijk van de medewerking van de projectontwikkelaar/aannemer.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu