Nieuwbouwwoning: isoleren garage?

Pinaylies

 • #1
Beste klussers,
Graag jullie advies over het volgende:
Een deel van de (geschakelde) garage van onze nieuwbouwwoning zouden wij graag willen gebruiken als bijkeuken.
Zie hieronder de standaard-tekening van onze woning + garage:De aannemer heeft aangegeven dat we voor de standaardoptie moeten kiezen als we de garage willen laten isoleren: hierbij wordt de garage bij de woonkamer betrokken en wordt een inpandige berging gerealiseerd. De garagedeur wordt dan veranderd naar een raamkozijn.
Kosten: 18.500 euro

Zie afbeelding hieronder (n.b. onze woning is gespiegeld):


Wij willen echter juist het achterste deel van onze garage gebruiken als bijkeuken en het voorste deel gebruiken als berging. Het raamkozijn aan de voorkant van de garage zien wij niet zitten; we willen graag de garagepoort (stalen segmenthefder) behouden zodat we makkelijk met onze fietsen in en uit kunnen.

Zie hieronder hoe wij onze garage graag zouden willen indelen. Daarnaast lijkt het ons handig als er nog ergens een klein raamkozijn wordt gemaakt.Graag jullie advies: is het mogelijk om bovenstaande na oplevering van de woning te realiseren? Hebben jullie enig idee hoeveel zoiets zou kosten? De 18.500 die de aannemer vraagt lijkt ons wat veel (zeker gezien het feit dat het eigenlijk niet is wat we willen), of is dit een reële prijs?

De aannemer heeft overigens wel laten weten dat het mogelijk is om een deur tussen de woonkamer en de garage te plaatsen (prijs wordt nog nagevraagd). Dit zouden we dus evt. wel in het meerwerk door de aannemer kunnen laten meenemen.

Alvast veel dank voor jullie reacties!
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  De garagedeur heeft ruimte nodig om open te kunnen
  dit gaat niet goed samen met een deur tussen de woonkamer en de garage.

  ik adviseer je om voor een roldeur of openslaande deuren te kiezen als je de garagedeur wilt behouden
   

  Pinaylies

  • #3
  Dank voor je reactie! De garagedeur die er standaard in zit is volgens mij een roldeur.

  Denk je dat de opdeling van de garage en het isoleren iets is wat we ook na oplevering nog kunnen laten doen? (het betreft projectmatige nieuwbouw)
   

  Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #4
  Vraag een meerprijs voor het leveren van een geïsoleerde spouwmuur. De rest kun je later zelf doen.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
  Nadeel is dat de koude berging rechtstreeks grenst aan de woonkamer. Dat zal ook wel de reden zijn dat aannemer het andersom aanbied.
   

  Pinaylies

  • #6
  Ja, maar het enkel plaatsen van de deur tussen garage en woonkamer (zonder verder isoleren garage) kan wel volgens de aannemer. Dus ik vraag me af of een koude berging dan echt de reden zou zijn.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Nee de reden is de deur van de garage
  In de tekening staat de ruimte die deze nodig heeft langs het plafond om open te kunnen.

  de deur die daar staat getekend is niet met de andere indeling te combineren.
   

  Pinaylies

  • #9
  @Boertje125, ik snap niet helemaal waarom dat niet er combineren is? Ik dacht dat je eerder aangaf dat het wel kan in combinatie met een roldeur (en die zit er in)?
   

  Jan

  Algemeen beantwoorder
  Moderator
  • #10
  Plaats even een foto van de deur want nu is het niet duidelijk welk soort deur het precies is.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #11
  Is het een kanteldeur?
  Die heeft in de lengte net iets meer nodig dan de hoogte, ik vermoed dat het stippellijntje op de tekening de benodigde ruimte aangeeft. Als je de wand daar achter zet kan de deur gewoon open.
   

  Pinaylies

  • #12
  Het huis moet nog gebouwd worden. Maar volgens mij zit er zo'n deur in:  Overigens is het enkele plaatsen van de deur tussen de garage en de woning (dus ook in combinatie met de poort) wel mogelijk volgens de aannemer.
   

  Boertje125

  Vaste Beantwoorder
  • #13
  Op de tekening staat een sectionaaldeur aangegeven Deze rolt niet op maar buigt af en komt onder je plafond te hangen in open toestand net als een kanteldeur

  als de deur daadwerkelijk op een rol komt heb ik niets gezegd dan moet het lukken
   

  S.T.A.L.K.E.R.

  • #14
  De deur welke je laat zien op de foto is een sectionaaldeur, echter waar meerdere lamellen op een sectie zitten. Hier eenzelfde deur waar het duidelijker zichtbaar is:  Zoals eerder aangegeven; de sectionaaldeur loopt naar boven weg. Afhankelijk van de hoogte van de geleiders moet je nog te plaatsen deur daaronder blijven.

  Misschien niet wenselijk, maar je zou er voor kunnen kiezen om de draairichting van de deur aan te passen, zodat deze richting je woning draait. Dit is wellicht een optie in jouw situatie.

  Bespreek ook de mogelijkheid om een raam te plaatsen aan de (op tekening) bovenste of linker gesitueerde muur.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu