Neuslat plaatsen

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #21
Plaats het glasband zo, dat je een kier krijgt waar je de glaskit in kan spuiten. Als de glasband 4 mm dik is, is 4-5 mm vanaf de bovenkant dus prima. Dan heb je een mooie ruimte om vol te spuiten met glasband.

Bevestiging van de clipjes is prima. 5 cm van de zijkant heb ik ook. De tussenruimte heb ik daarna verdeeld met maximaal om de 20 cm een clipje.
 

Robbie's

  • #22
Bedankt Bert. Neuslatten aan het voorbereiden en zet ik ook extra in grondverf en aflak. Uitertaard kozijn ook.

Zie nog een beetje op om met multitool bestaande glaslat in midden door te zagen en te verwijderen. Oefen ik eerst wel met oude glaslat die ik heb liggen. Beetje bang dat ik raam zal raken.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #23
Heb je een breed plamuurmes? Dan kun je dat tegen het raam houden. Kan het zaakje van de multitool nooit het glas raken. Zet de multitool op de laagste stand indien mogelijk en neem een niet te lang zaagje, want hoe langer hoe meer uitslag het zaagje maakt.

Ook hoef je niet helemaal tot het glas aan in te zagen, want de oude glaslat hoeft er niet heel uit te komen. Het laatste stukje kun je de glaslat ook breken.

Heb je speciale glaslatschroeven? Gebruik wel RVS.
 
Laatst bewerkt:

Robbie's

  • #24
Bedankt Bert. Goede tip van het plamuurmes. Ik heb inderdaad RVS schroeven gekocht. Links en rechts alleen oppassen dat ik decverticale glaslatten niet lostrek als ik de horizontale er uit moet wippen.
 

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #25
In het midden beginnen en daar een stukje tussenuit halen.
 

Robbie's

  • #26
20231005_102124.jpg


Nooit meer bevestigd en erg late reactie maar het is allemaal prima gelukt om neuslaten te plaatsen.

Morgen uit een aantal ramen op liggende glaslatten de oude kit verwijderen. Dat vind ik erg vervelende klus om met een stanleymes te doen. Het moet gebeuren maar zie ik er wel tegen op. Vreselijk tijdrovend klusje..
 
  • Like
Waarderingen: BertPleizier

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #27
Dat ziet er fraai uit. Keurig.

Kit verwijderen is ook niet mijn favoriete bezigheid. Afgezien van de tijd en het gepiel, beschadig je snel je verfwerk en schiet je stanleymes ook snel uit en dat is gevaarlijk.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu