Nefit HRC25 (2016) wel CV geen warm water

BdH

  • #1
Na het lezen van diverse posts heb ik al heel wat troubleshooting gedaan.

Situatie:
Ketel start normaal op. Bij C.V. warmte vraag functioneert de ketel zonder problemen. Bij warmwater vraag (en ~25graden aanvoer temp) start de brander en is de flow ~8L/min, de aanvoertemperatuur loopt op tapwater begint warm te worden maar na ~15 seconde stopt de brander (aanvoertemperatuur rond 50 graden) en geeft de ketel "0Y 204 Aanvoertemperatuursensor: De gemeten waarde is hoger dan ingesteld". De ingestelde waarde voor warmwater is 60 graden.

Dit probleem is begonnen een paar dagen nadat de vijverpomp de aardlekschakelaar heeft bedient door kortsluiting. Ik weet niet of dat ermee te maken kan hebben.

Reeds geprobeerd:
1. Zowel aanvoer als retour sensor vervangen
2. Reset naar fabrieksinstellingen
3. In servicebedrijf ingesteld op 60% vermogen, radiatoren worden warm en kan probleemloos blijven draaien. Dit geeft mij het idee dat de pomp goed functioneert.

Wat zou ik nog kunnen doen?
1. Hoe kan ik controleren of de 3 wegklep nog goed functioneert?
2. Wat zou ik nog meer kunnen proberen?
 
  • Klusservice
    Klusidee
    Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
  • BdH

    • #2
    Na overleg met lokale onderdelen leverancier blijkt dat de foutmelding misleid. Het is niet de temperatuur sensor op de aanvoer leiding van de brander af maar op de warmwaterleiding zelf. Jammer genoeg een iets duurdere sensor maar na vervangen werkt de ketel weer.
     

    Login

    Je wachtwoord vergeten?
    Nog niet geregistreerd? Registreer nu