4,4 l/m bij nieuwe Nefit Topline Compact HRC25/CW4

Proza

  • #1
Pas na alle tevredenheid een nieuwe CV Nefit Topline Compact HRC25/CW4 laten plaatsen als vervanging van de 13 jaar oude agpo.

Een gegeven is dat de nieuwe ketel tapsnelheid kan leveren van 8 liter/min. van 60 graden. Nu zat ik laatst op de display van de ketel te kijken terwijl er iemand warm water afnam en stond er op de display 4,4l/m. Is de ketel nu niet correct afgesteld, of is die 4,4 l/m ook meer dan genoeg voor een normale douchekop. Ik moet zeggen ik heb geen klachten mbt de waterhoeveeldheid. Of moet ik de installateur hier toch nog eens voor laten komen :?:
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #2
Ik zou het dan eerst zelf even nameten, dus even een minuut de kraan open met een emmer er onder, en dan even meten.
Als die 4,4 liter klopt is het wel wat aan de krappe kant.
Echter, mischien is in deze je leidingwerk ook wel de beperking.
 

Proza

  • #3
Dat zal een stap kunnen zijn, wetende dat de oude AGPO installatie met voorraadboiler 120 liter wel meer water leverde op de gelijkgebleven douchkop. Dus het leidingwerk kan hier achterwege gelaten worden.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #4
Je zult voor de douche niet snel 8 liter per minuut nodig hebben. Als je 4,4 liter van 60 graden gebruikt voor de douche en je mengt daar nog het nodige koud bij om een goede temperatuur te krijgen dan heb je een forse straal onder de douche.

Ik heb zelf een topline aquapower plus hangen en als hier de douche gebruikt wordt is het warmwaterverbruik een kleine 4 liter per minuut.

Het lijkt erop dat de ketel gewoon in orde is. Je zou even kunnen kijken of je 8 liter per minuut haalt als je twee of meer kranen openzet.
 

Proza

  • #5
Zo had ik het nog niet bekeken, er wordt inderdaad gemengd om de juiste temperatuur te krijgen. En ben meer dan tevreden over de waterhoeveelheid tot op heden. Ik denk dus dat ik het voor nu dan ook nog maar even zo laat staan. :lol:
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #6
Waterhoeveelheid is in te stellen, toch maar even de installateur terug laten komen dus.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #7
Lijkt mij nergens voor nodig Neesje. De ketel kan maximaal 8 liter per minuut leveren. het is niet gezegd dat dit ook gevraagd wordt bij het douchen. Ketel zal bij gebruik van twee tappunten tegelijk waarschijnlijk wel 8 liter per minuut halen.
 

Neesje

Specialist Verwarming
  • #8
Had ook even niet goed gelezen blijkt nu dus.
Begreep dat er maar 4,4 liter geleverd kon worden vandaar mijn opmerking.
Solly
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu