Nefit economy vr maakt herrie

Derkjan

  • #1
Wij hebben een Nefit economy vr uit 2005. Twee jaar geleden maakte deze op onregelmatige tijdstippen enorme herrie. De CV installateur heeft toen de "klepmotor" vervangen. Toen de klachten aanhielden is hij nogmaals langsgeweest om opnieuw de klepmotor te vervangen. Toen dat ook niet lukte is uiteindelijk een andere CV installateur langsgeweest. Hele ketel uit elkaar, waterpomp en expansiepad vervangen alsmede een cartidge drieklep en nieuwe sensoren.

Probleem nog steeds niet verholpen. Op onvoorspelbare tijdstippen maakt de ketel gedurende 2 minuten enorme herrie. Zware bromtoon die door hele huis hoorbaar is. Helaas ook vaak midden in de nacht. Na een klik (meestal na 2 minuten) stopt het abrupt. Het is niet elke dag, en in zomer net zo vaak als in winter.


De CV monteur hoorde het ook maar wist niet waar het aan lag. We hebben geen vloerverwarming, en beneden een centrale thermostaat (draaiknop, geen timer) waarbij de kranen beneden allemaal open staan.

Warm water werkt verder prima, druk blijft constant, in feite niets aan de hand alleen die enorme herrie!
Wie o wie heeft de goede tip? En dan denk ik niet aan vervangen want een Nefit zou toch langer dan 8 jaar mee moeten bij normaal gebruik.
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Gas lucht verhouding af laten regelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu