Nefit Economy VR24

Ziggy

  • #1
Hallo,

Mijn Nefit Economy VR24 is 14 jaar oud, en functioneert nog goed.
Ik ben aan het oriënteren geweest voor een nieuwe HR ketel, maar omdat deze in de kelder staat heb ik een probleem met het afvoeren van de condens in het riool (de rioolpijp is eigenlijk niet bereikbaar).
Nu heb ik de mogelijkheid om een om een nieuwe niet gebruikte Nefit Economy VR24 te kunnen kopen (deze is ook al zeker tussen de 10 en 15 jaar oud). Deze had iemand als reserve maar nooit gebruikt.
Omdat mijn verbruik niet hoog is (Ik heb alleen verwarming op de begane grond), zou ik de oude ketel willen vervangen door deze nieuwe. Ik hoef dan geen rekening te houden met de condensafvoer.
is dit een goed plan? Waar zou ik tegen aan kunnen lopen?

Alvast bedankt.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Is een condenspomp geen optie? Deze kan het condenswater over grotere afstanden en hoogte verpompen.
Denk bij het vervangen van de ketel ook aan het vervangen van de rookgasafvoer deze moet ook vervangen worden bij het plaatsen van een nieuw toestel.
 

Cvolieboy

Specialist Verwarming
  • #3
Het is maar de vraag of de ketel in de kelder geplaatst mag worden. Als er nu een andere geplaatst wordt moet alles voldoen aan de regelgeving.

U krijgt binnenkort dat er net als apk voor de auto ook de installatie moet worden afgemeld en dat kan alleen als die in orde is, een ketel plaatsen doe je niet voor een paar maanden toch

Het zou zonde zijn dat alles dan wordt afgekeurd, want dan moet u opnieuw beginnen en dan is maar de vraag waar kan die dan wel geplaatst worden, hier geld bezint eer ge begint.

Vr Gr en succes ermee.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu