Nefit economy VRC24 tapwater aan/uit

sithlord

  • #1
Hallo,

ik heb een nefit economy VRC24. Nadat mijn verwarming niet meer warm werd, heb ik de cartridge van de drieweg klep vervangen. Deze was vervuild. Na vervangen uiteraard de ketel en aangesloten verwarmingen ontlucht. De ketel geeft warm water en de CV wordt ook weer warm. Echter een dag later had ik 's ochtends (als de ketel CV en warm water voor de douche moet leveren) een storing, TTB temperatuur te hoog.

Lucht afvoer buis bekeken om te kijken dat deze niet vervuild is, en dat bleek niet aan de hand. Aangezien de kast van de ketel even verwijdert is, de volgende dag gekeken en heb toen geen storing gehad. Echter, wat opvalt is dat voor de CV, de ketel prima terug regelt in gas zodat deze rustig verwarmt. Voor het tapwater echter, springt de ketel aan, verwarmt en gaat vrij snel weer uit. Omdat er warmte vraag voor het tapwater blijft bestaan, gaat de ketel weer aan om daarna (minuutje of misschien twee) weer uit te gaan.

Ik dacht eerst aan een lekt in de drieweg klep, maar ben er toch redelijk van overtuigd dat dat het probleem niet kan zijn. De servo motor slaat beide kanten volledig uit en vertoont geen speling. Dus de drieweg klep pin wordt volledig bediend. Iemand die een idee heeft wat dit zou kunnen zijn?

Alvast bedankt,
Leon
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
Warm water sensor defect
 

sithlord

  • #3
Hallo Marcn.88,

Bedankt voor je reactie.

Op pagina 22/23 en 28/29 staan de verschillende sensoren. Kan je aangeven welke je denkt dat er defect is. Volgens mij heb ik de twee die onder de boiler zitten enige tijd terug (paar jaar) geleden al preventief vervangen. Maar goed. Wellicht kan jij het zo vertellen.

Alvast bedankt,
Leon
 

Onderhoudtje

  • #4
Waarschijnlijk is de Uitstroomtemperatuur sensor defect, deze moet de temperatuur meten bij het warmwater tappen. Bladzijde 28 en 29
 
  • Like
Waarderingen: sithlord

sithlord

  • #5
Hoi. Ik kon gisteren met een multimeter de drie sensoren even meten. Alle drie verschillend van waarde (maar dat klopt omdat de temperatuur verschillend is natuurlijk). Geen van drie gaf kortsluiting of een open waarde aan. eentje gaf ~14KOhm, een van 3 KOhm en de derde weet ik niet uit mijn hoofd, maar ook ergens in die range. Kan het dan toch dat een waarde afwijkt ? en dat de sensor vervangen moet worden ?
 

sithlord

  • #6
Het heeft wat langer geduurd dan de bedoeling was, maar ik heb uiteindelijk de bewaar en de uitstroom temperatuur sensor vervangen. Dit heeft het probleem volledig opgelost. Wat meetwerk leert dat het de uitstroom temperatuur sensor is die kapot was. Bedankt voor jullie hulp. Ben blij dat het probleem is opgelost.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu