Na enkele dagen hele warme vloer, nu koude tenen. En neus.

Wntmldrs

  • #1
Het betreft een De Diedrich gascondensatieketel van ca 10 jaar oud. Er zijn twee circuits a de radiatoren en b de vloerververwarming. Na een periode van erg hoge vloertemperaturen viel de ketel nu plots uit. Na een reset brandde hij eventje en viel dan weer uit. De installateur zag een fout aan de hoofdcirculatiepomp in de ketel en heeft deze vervangen. Toen brandde hij weer continu, maar niet hoger van 70°. Maar de circuits werden warm tot aan de circulatiepompen, maar niet verder. En dus de ruimte temperatuur bleef steken tussen 19 en 20 graden. Beide pompen draaien en de elektrische mengkraan functioneert vrolijk.
Enkele dagen geleden is via de ontluchten een hele boel water ontsnapt, daarna bij gevuld tot 1,5 bar. Maar in de keuken tekent zich stilaan een groter wordende vlek af waarvan de oorsprong nog niet gevonden is. Wij hopen op een waterafvoerpijp van het dak die in de spouw zit ........
Samengevat : de vloer blijft koud en de ruimte geraakt niet hoger dan 20°. Met warmwater is alles OK.

vloer.JPG installatie.jpg Thermostaat.JPG
 
Laatst bewerkt door een moderator:

Ronny

Specialist Verwarming
  • #2
Bedankt voor de melding.
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #3
Nou Wntmldrs dat bericht leest best lekker.
 

Wntmldrs

  • #4
Mijn probleem is opgelost. Ik had niet begrepen dat op de twee kringen een verschillende programma kon toegepast worden. Wanneer ik ze dan alle twee op P1 gezet heb, begon ook de pomp van circuit B met water rond te stuwen. Lekker warm nu.
 

Wntmldrs

  • #5
Toch niet. De pomp van het vloercircuit stopt na 10 min.....
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Dan lijkt het erop dat de temperatuur in de verdeler te hoog word.
 

Wntmldrs

  • #7
Intussen heeft de dochter warm en blijft de pomp draaien. Ik heb de druk verminderd tot net beneden 2 bar. Het leek alsof de aandrijving van de 3-wegsklep zich had los gewurmd en misschien kon die daardoor geen volledige uitslag maken.
The Headhunter : hoe verlaag je de temperatuur i de verdeler ? Door lagere aanvoer en meer uitvoer ? De radiatoren warmen matig op, zou die beperkte afname de oorzaak kunnen zijn ? De temperaturen op het schema zijn de ideale, die ga ik nu vergelijken met de metingen in de ketel.

schema_edited-1.jpg
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu