Elektrische (mini) CV, enkel voor vloerverwarming

We hebben net een jaar geleden een huis gekocht en verbouwd. Nieuwe CV, vloerverwarming etc. En toen begon alle ellende.

Inmiddels hebben we zonnepanelen (5000 Wp) en een airco. Echter is verwarmen via de lucht niet zo comfortabel als via de vloerverwarming.

De wens is dan ook om de vloerverwarming elektrisch te gaan verwarmen middels een elektrische (mini) CV. Echter in mijn zoektocht kom ik schrikbaren de prijzen tegen van het verbruik van de Elektrische CV's. Een andere oplossing als een elektrische CV mag uiteraard ook.

De unit voor de vloerverwarming hoeft maar te verwarmen tot max 35 graden. Dan denk ik: er zal toch wel een soort elektrisch CV keteltje zijn als oplossing. Ik kan 'm niet vinden.

Heeft iemand een oplossing voor ons probleem? Dus een apparaat voor lage temperaturen en die niet mega veel stroom verbruikt?
 
Warmtepomp. Die zijn erg efficient in opwekken van warmte en ook in kleine vermogens te krijgen.

Het gaat niet om de temperatuur maar om de energie die afgegevenoet worden, dat moet een bron nl. kunnen aanvullen.
Een waterkoker gaat tot wel 100 graden maar daar krijg je de vloer echt niet warm mee.

Dus bereken eerst hoeveel vermogen je ongeveer nodig hebt en zoek daat dan een warmtepomp en buffer bij dan kan je met 4x minder vermogen verwarmen dan een E cv.

Er zijn ook wp systemen die de vloer verwarmen door de energie uit de ventilatielucht te halen.
 
  • Like
Waarderingen: Lange Herman
Echt goedkope oplossingen behalve een extra trui, een vloerkleed of een ongezonde stinkende houtkachel
zijn er niet. Als die er wel zouden zijn dan zou dit heel vaak toegepast worden en was die oplossing al
lang in de handel.
 
@Ronny

Ik heb overcapaciteit op de zonnepanelen. Daarbij is extra bijbetalen tot een bepaald niveau ook geen issue.

Stel: Een elektrische CV op 35 graden laten draaien in de tijden dat de vloerverwarming wordt gebruikt (december, januari en februari) en een warmteboiler voor tap en douchewater.

Wat dacht je daar van?
 
@The headhunter Als leek denk ik: 35 graden aanvoeren want de verdeler verlaagt een aanvoer uit de CV toch van 60 naar 35. Dan is die 60 graden aanvoer niet nodig en ben ik met een aanvoer van 35 graden veel goedkoper uit. Klinkt voor mij logisch, maar blijkbaar is dat dus toch niet zo.
 
Het gaat niet om warmte maar energie.

Ik heb bij een aanvoer van 60 graden de helft minder water nodig dan bij 30 graden om dezelfde energie te transporteren.

Je hebt gewoon 55x100w nodig voor die vloer dus ongeveer 5.5kw.

Een elektrische cv is gewoon een boiler of elektrische geiser.
 
  • Like
Waarderingen: Walker
Ok, ik begin het een beetje te begrijpen. Dan als laatste het volgende.

Met neemt een warmtepompboiler A+ bijv. Vaillant AroStor 200 liter. Deze wordt gevoed door zonnepanelen. Heb zeg 2000 kWh per jaar overcapaciteit.

Deze koppel je door aan de bestaande CV (gas). Je voert warm water van de WP boiler naar de cv die het dan niet op hoeft te warmen met gas, en die stuurt het weer door naar de vloerverwarming.

Is dat een optie? Of bestaat er een soort van gelijke oplossing die wel rendabel zou kunnen zijn?

Ik ben al een beetje huiverig voor het antwoord. :lol: @Ronny
 
Laatst bewerkt:
Ik zal het even voor je vertalen:

Het is een tank van 200l die dmv een WARMTEPOMP opgewarmt word, en 1x per week naar 60+ graden gebracht word met een elektrisch element om legionella te voorkomen.
Opgenomen vermogen ca 500w/,jaarverbruik ca 750kwh.
Totaal ongeschikt om je vloer te verwarmen omdat er maximaal 2kw beschikbaar is en je 5.5kw nodig hebt.
 
Deze koppel je door aan de bestaande CV (gas). Je voert warm water van de WP boiler naar de cv die het dan niet op hoeft te warmen met gas, en die stuurt het weer door naar de vloerverwarming.

Je beschrijft een hybride warmtepomp. Een warmtepompboiler is daar zoals gezegd echter niet voor geschikt.
 
Als je gewoon zoekt op elektrische CV vind je direct wat je zoekt. Het verbruik van zo'n ding dek je zeker niet af met je overschot zonnepanelen + prijsplafond. Bovendien (sprak hij enigszins moraliserend) moeten we juist omlaag met stroomverbruik in plaats van omhoog dus zou dit soort apparaten verboden moeten worden.

Mijn advies: zet in december eerst je huidige CV even op 35 graden max aanvoertemperatuur. Dan voel je direct waarom je huist niet opwarmt.
Je mengverdeler mengt de aanvoer van 60 graden uit de CV met koud water uit de vloer. Ga je 35 graden mengen met koud water dan is de aanvoertemperatuur per segment te laag om de vloer te verwarmen.

Dit zou wel kunnen lukken met een speciaal hiervoor ontworpen installatie in een super geïsoleerde woning.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu