Muurtje verplaatsen

Rogier91

  • #1
Goedemorgen medeklussers,

Ik ben even opzoek naar wat tips en tricks. Heb al eens een muurtje gemaakt (gips en houten frame). Maar ga nu voor het eerst een muurtje (deels) weghalen en hem dan een centimeter of 30/40 naar links verplaatsen. Zie de plattegrond. Gaat om het muurtje tussen slaapkamer twee en drie.

Grotendeels loopt de muur onder het platte dak en in eerste instantie wilde ik alleen dat gedeelte weghalen/verplaatsen. Maar vraag mij nu een beetje af of dat wel zinvol is? Kan ik hem niet beter geheel weghalen tot het schuine gedeelte? Dan worden beide ruimtes efficiënter benut en kan je gewoon een rechte muur maken.

Mocht ik dat besluiten, loop ik dan nog tegen andere problemen aan bij het schuine dak of niets anders dan bij het rechte gedeelte?

Verder denk ik dat ik er uit ben met betrekking de opbouw van de nieuwe wand; wil gipsblokken gebruiken. Dit in verband wat praktische overwegingen zoals het naar boven tillen in delen in plaats van hele gipsplaten.

Zie ik iets over het hoofd of hebben jullie tips?

Alvast dank!

IMG_5700.JPEG IMG_5701.JPEG IMG_5702.JPEG fbw204.PNG
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Zit daar niet een spant in?

Denk aan de geluidsisolatie van dat wandje.

Het is veel werk voor een klein beetje extra ruimte in die kamer. De kap moet mogelijk geschilderd worden en de vloerbedekking aangepast. Is dat het waard?
 

Rogier91

  • #3
Dank voor je reactie.

Klopt het is veel werk voor uiteindelijk 1,6 m2 extra. Heb de muur eruit en ben uiteindelijk door gegaan toten met de schuine wand.

Daarna het laminaat eruit op het gedeelte waarde nieuwe muur gekomen is. En ben nu het elektra aan het uittekenen en dat aanleggen.

Daarna begint de afwerking dmv stuccen.

Rogier
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #4
Scheelt dan weer dat er geen spant zit. Denk aan een goede afdichting van de kier tegen het dak (geluidsisolatie).

Succes met de klus!
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu