Motorloze afzuigkap vervangen

Marck87

  • #1
In mijn appartement had ik een afzuigkap zitten die was aangesloten op de mechanische afzuiging. Ik heb alleen de omhulsel ( de kap zelf) weggehaald. Dit omdat het een kleine keuken is en ik graag de ruimte wilde gebruiken om een grotere koelkast te plaatsen, en dus de afzuigkap in de weg zat.

Het schakelsysteem (bedieningssysteem) had ik eruit gehaald en lag op een keukenkastje omdat ik nog wel een afzuiging wilde hebben (de badkamer zit er bv. ook op aangesloten). Het bedieningspaneel heeft een stekker een in de keuken en heeft een kabel die in de ventilatiebuis gaat (ik vermoed dat die door de buizen richting de centrale afzuiging loopt, hij moet immers toch een signaal krijgen dat hij moet zuigen).

Nu ga ik de woning verlaten en wil weer een afzuigkap plaatsen. De oude heb ik, stomweg, weggegooid. Is het een mogelijkheid dat ik zelf een nieuwe (motorloze) afzuigkap haal en daarvoor de huidige schakelaar kan gebruiken? Mits ik dezelfde afzuigkap kan vinden ivm de schakelaar. Of zou ik een andere kunnen aanschaffen en dat ik dan die schakelaar/bedieningspaneel op de huidige kabel.

Ik hoop dat jullie ook een beetje begrijpen wat ik bedoel :)
 

CV__

  • #2
Wat voor schakelaar? Gewoon een 3-standen ding?

Ik zou zelf een recirculatieklap met goed filter ophangen. Of anders 90 cm downdraft kap op 60cm kookplaat.
 

Ronny

Specialist Verwarming
  • #3
Heb je de vraag goed doorgelezen?
 

Marck87

  • #4
CV__ schreef:
Wat voor schakelaar? Gewoon een 3-standen ding?

Ik zou zelf een recirculatieklap met goed filter ophangen. Of anders 90 cm downdraft kap op 60cm kookplaat.
Inderdaad zo'n 3 standen schakelaar. Een recirculatie kap kan niet omdat het op de centrale afzuiging aangesloten moet worden. Maar toch bedankt voor je reactie!
 

Marck87

  • #5
Ik zat er nog eens over na te denken en volgens mij kan ik een nieuwe (motorloze) afzuigkap gewoon aansluiten op de kabel die nu uit de luchtafvoerbuis komt. Oftewel het schakelblokje (standenregelaar) die er nog nog opzit eraf halen en dan aansluiten op de nieuwe.

Of zit het toch anders..

Misschien voor de helderheid. De enige manier hoe ik de afzuiging nu kan inschakelen, is het met schakelaar van de voormalige afzuigkap. Niet via een schakelaar op de muur of iets dergelijks.

Ik zie namelijk veel video's online van de montage van een motorloze afzuigkap. Maar ik zie nooit hoe ze de schakelaar op de kap aansluiten op het systeem zelf.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu