Moeten staande plinten echt weg bij leggen laminaat?

Mvanpuffelen

  • #1
Hoi Allemaal,

Ik ga dit weekend laminaat leggen in mijn hele huis maar las op internet dat je eigenlijk alle staande plinten moet verwijderen voordat je begint met het leggen. Nu is dit in mijn huis erg moeilijk omdat de muur die achter de plinten tevoorschijn komt erg bros is. Dat wordt dus een hele klus. Ik vroeg me af of ik de plinten niet gewoon kan laten staan en ze dan als de muur zien (dus vanaf de plint 1 cm ruimte overlaten om het laminaat te laten werken). Misschien kan iemand mij hierop antwoorden. Dat zou ik erg fijn vinden! Alvast bedankt!

Maaike

p.s. ik ga wel plakplinten op de vloer doen
 

Pieter Jan

  • #2
Ik heb met een beitel de onderste rand van alle bestaande plinten weggehaald. Dat zou misschien ook met een lamellofrees kunnen, maar daar heb ik geen ervaring mee.

Een hele klus (je krijgt het ook niet mooi recht), maar daardoor kon het laminaat onder de plint door "werken".

Vervolgens op de bestaande plinten overzetplinten bevestigd, met kleine schroefjes, maar met spijkertjes of lijmen zou ook kunnen. Dus ik heb geen plakplinten op de vloer gebruikt.
 

Utreg

Vaste Beantwoorder
  • #3
Mooi laten zitten die plinten,staat best mooi met die plakplinten.


Heb het bij een zoon van mij ook zo gedaan :wink:
 

Fiesiekus

  • #4
Inderdaad, gewoon laten zitten, evt. schilderen in dezelfde kleur als de muur. Plakplinten oke, maar ik erger me wild als ze loslaten, daarom eventueel met kopspijkertjes vastjensen, zie Loslatende plakplinten
 

Mvanpuffelen

  • #5
Hoi!

Hartstikke bedankt voor het snelle antwoorden allemaal! Ik ga toch gewoon het laminaat leggen zonder de plinten weg te halen. Maar dan moet ik dus alsnog wel 1cm ruimte tussen plint en laminaat laten toch?

Groetjes Maaike
 

Fiesiekus

  • #6
Ja, ongeveer precies 1 cm is veilig.
 

EdP

  • #7
Smaken verschillen natuurlijk, als je wilt weten hoe het eindresultaat wordt wanneer je de staande plinten niet verwijdert, dan zal ik m'n bekende fotootje er maar weer bij pakken:

 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu