Te leggen tegels moeten iets hoger komen

Danoontje

  • #1
Ijverig ben ik bezig met de badkamer op te knappen. Nu heb ik van Ytongblokken een verhoging gemaakt waarop we gaan douchen. De Ytongblokken lopen netjes af naar de goot. Echter, nu is met het in cement leggen van de goot, deze wat hoger komen te liggen dan bedoeld.

De goot moest ongeveer 1mm onder de geplande tegelrand komen te liggen.

Op dit moment is de situatie dusdanig dat de tegeldikte (tegels moet ik nog leggen) 6mm dik is. De goot steekt 15mm uit. Inclusief tegellijm moet ik dus 10mm overbruggen. Heeft iemand een goede tip hiervoor?

Ik zal waarschijnlijk een laag cement/beton aan moeten brengen, maar welke is het beste? Hij moet namelijk niet losgaan laten van de Ytong blokken.

Ik dacht er zelf aan om sowieso de blokken eerst te behandelen zodat ze niet meer zo zuigen. Dan in de richting naar de goot toe 2 10mm strips te leggen. Als volgt een egalisatielaag aan brengen. Alleen omdat het geheel ook moet aflopen wilde ik de egalisatie wat dikker maken, zodat ik dit kan strijken met bijhorende afloop. Afloop houd ik dan aan door de strips te blijven volgen, Ik neem dan de afloop aan van de ondergrond, maar dan 10mm hoger.

Nu nog de vraag: hoe dik moet ik de lijmlaag rekenen? de tegels zijn 25x25cm. Ik dacht zelf aan een kam van 6-8mm. lijmlaag dan 3-4mm?
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
Dikbedtegellijm gebruiken, daarmee kunt u een verschil van ongeveer 20 mm opvangen.
 

Danoontje

  • #3
Dank je wel voor de reply

Hoe breng ik zo'n dikke laag aan? Met wat voor lijmkam?

Wat is de richtlijn van de lijmdikte na plaatsen van de tegel als ik een lijmkam gebruik? Uiteindelijke dikte is de helft van de lijmkam? Dus een 10/12 lijmkam geeft een lijmdikte na plaatsen van de tegel van 5/6mm. klopt dit?

Is dit echt de enige methode?
 

Goofy82

  • #4
Hey Danoontje,

Mag ik vragen hoe je die afschot in de Ytong blokken hebt gemaakt ?
Ben het namelijk ook van plan.

Thanks
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu