Vloer vervangen met bestaande keuken?

milkyskinn

  • #1
Hallo allen,

Wij zijn druk bezig met verbouwingsplannen en proberen stapje voor stapje onze woning te vernieuwen.
De situatie;
Onze huidige beneden verdieping bestaat uit 2 stukken tegelvloer (de entreehal en de keuken) in de woonkamer er tussen ligt parket. Nu zijn wij aan het overwegen om óf vloerverwarming te nemen met een nieuwe vloer of simpelweg gewoon een mooie nieuwe vloer, en de radiatoren vervangen voor strakkere modellen en de buizen in de muur te laten wegwerken. We willen in al deze ruimtes dezelfde vloer naadloos laten leggen.

We willen ook graag de keuken vervangen, maar momenteel hebben wij geen budget om beiden tegelijk te doen. Nu is 1 grote vraag waar wij mee zitten:
Het liefste gaan we eerst voor een nieuwe vloer- dan zijn, als we voor vloerverwarming gaan, alle radiatoren al weggewerkt (1 ervan zit op de plek waar dan onze nieuwe keuken zou komen) MAAR: de keuken staat dus op de tegelvloer. Wij zijn al in gesprek geweest met een partij of dat het een probleem is met de bestaande keuken, maar die zeiden simpelweg dat de tegels verwijderen heel simpel is en dat ze het netjes kunnen wegwerken.

Maar dan toch:
Hoe ga je tegels verwijderen op de plekken waar de keuken op staat, zonder schade aan te richten aan de huidige keuken? Dat ze het netjes kunnen doorleggen geloof ik wel, maar als wij dan van een rechte naar een hoekkeuken gaan lijkt me toch dat er hoogteverschil onstaat tussen de tegelvloer waar de huidige keuken op staat (en dus gedeeltelijk op zou blijven staan) en de nieuwe pvc vloer?

Zou dan bijvoorbeeld het slimmer zijn de keuken eerst te doen, daar al gedeeltelijk vloerverwarming onder te laten leggen, en even een tijdelijke vloer erop totdat we de rest kunnen doen?
 

Rola

Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #2
Is de vloer voldoende geïsoleerd voor vloerverwarming?
Een keuken staat op stelpoten, plint kan eraf. Tegels kan je er wel uit halen en tegelen tot onder de plint.
Liggen er wel tegels onder de keuken?
 

milkyskinn

  • #3
De kruipruimte is al geïsoleerd. Het is de bedoeling dat er overal PVC komt te liggen. De tegels lopen inderdaad door onder keuken tot de muur erachter.
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #4
keuken voorzichtig demonteren en naderhand weer terugplaatsen
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu