Miele - vervanging trommelkruis en lagerset - mijn werkwijze

JosvanH

  • #21
Beste Jacom en de andere die hier aan bijdragen,

Bedankt voor je uitstekende beschrijving! Ben niet zo technisch aangelegd maar inmiddels alles weer klaar om terug in te bouwen. drie vraagjes. Waar smeer je het bijgeleverde vet (Calypol) voor de simmeringen op? Zowel aan de binnenkant als buitenkant? Zowel op de buitenste grote ring als de kleine asafdichtingsring? Is dit vet ook geschikt om op de lageras zelf aan te brengen of is daar ander vet voor nodig. bijvoorbaat dank voor de reacties!
Jos
 

Lampje45

  • #22
Dat is een siliconenvet wat je gebruikt voor het soepel houden van de afdichting. Smeer het hele kunststof en de as waar de simmering raakt in met dit vet.
Want het voorkomt ook verharding van de afdichting omdat kalk niet kan aanzetten
 

JosvanH

  • #23
Dank je wel voor je uitleg!
 

PedroK

  • #24
Goedemiddag, Even een vraag bij deze hele duidelijke uitleg, namelijk wat is naast een trommelkruis het boodschappenlijstje van onderdelen welke noodzakelijk zijn voor deze reparatie. Ik lees lagers en keerringen etc. Zou je kunnen aangeven wat je hebt aangeschaft om deze reparatie uit te voeren. Alvast hartelijke dank.
Mvg. Pedro
 

Lampje45

  • #25
Je zult zeker een lager trekker moeten hebben en daarnaast dus wat standard gereedschap om de montage te kunnen doen. Daarnaast zal je ook de dempers moeten vervangen, want oorzaak en gevolg liggen hier dicht bij elkaar.
 

WillemII

  • #26
Pfff, knap hoor.
Eergisteren een monteur langs gekregen, omdat onze wasmachine-trommel een beetje aanloopt en scheef zit. Diagnose: trommelkruis. Reparatie € 700. Machine is 15 jaar oud. We gaan een nieuwe kopen.
Dus goed om je verhaal te lezen. Het is een indrukwekkende klus, en zo'n doe-het-zelver ben ik niet.
 

Rob B.

  • #27
Goedemiddag allen,
Ik heb een w 5993 wps met een behoorlijke trilling, inmiddels de schokbrekers vervangen, en de machine is wel rustiger geworden, maar het probleem is niet helemaal weg, ik twijfel nu aan 2 dingen of het trommelkruis is kapot, maar ik voel absoluut geen speling, of hoor niets raars, maar ik krijg het gevoel dat de kuip erg slap in zijn veren hangt, zou dit ook een oorzaak kunnen zijn voor het onrustige gedrag wat de machine toont. Ik zou het graag van jullie vernemen, of iemand dit eerder heeft meegemaakt, alvast bedankt.

Rob B.
 

Egb

  • #28
@Jacom
Jacom schreef:
De eerste keer dat ik voorplaat + rubber en klemring terug had geplaatst op het trommelhuis, bleek die rand van het trommelhuis niet waterdicht (gewoon getest door water in de trommel te gieten).
Was bezig met het terugplaatsen v/d voorplaat v/d buitenkuip van een MIele V9945 wasmachine. Had de rubberafdichting schoongemaakt en op de tevoren afgetekende zelfde locatie rond de rand v/d voorplaat teruggeplaatst.

Zag daarbij dat er nog een soort tweede gleuf in rubberafdichting zat.
Gaf mij in eerste instantie de (foute?) indruk dat die mogelijk rond de buitenrand v/d kuip aangebracht moest worden. Bij uitproberen lukte dat niet. Ga er daarom vanuit dat de rubberafdichting enkel rond de rand v/d voorplaat bevestigd moet worden. Vervolgens het geheel tegen de binnenomranding v/d buitenkuip plaatsen en daarna aanbreng klemring. Hoor graag of dit correct is gezien. Alvast dank!
 

Zeurniet

  • #29
De doorzichtige plaat van de elektronica krijg je eenvoudig los door hem aan de bovenzijde met een plamuurmes naar beneden te duwen. Er zitten kleine veertjes aan de onderzijde. Trommelkruizen gaan kapot door het wassen op lage temperaturen met vloeibaar wasmiddel. Was zoals je moeder vroeger deed en alles blijft heel. Dus iedere 2 weken een kookwas. Witte was met poeder wassen. Ook je manchet ( grijze deurafdichting) blijft dan schoon.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu