Miele wasmachine lagers vervangen

Kaajee

  • #1
Het gaat om een Miele (w3203) wasmachine uit 2012 (ongeveer). De lagers lijken versleten, hij draait veel moeizamer rond. Je voelt best veel weerstand als je met de hand de trommel draait. En hij maakt piepende en krakende geluiden .

Ik las en vond dat door een monteur laten vervangen ongeveer 300eu kost. Zelf vervangen kan, maar ik heb zitten kijken en dat is nog best een flinke klus. Is dat de moeite waard of niet, gezien de leeftijd en de mogelijkheid dat er straks toch weer iets anders kapot gaat.
 

HBH

  • #2
Bij het door jouw genoemde merk gaat er niet zo vaak wat kapot en lagers vervangen van een 10 jaar oude machine behoort bij het reguliere onderhoud. Met zo nu en dan een sensor vervangen of drukschakelaar schoon maken houd je ze eeuwig 'jong'. Zelf lagers vervangen is altijd de moeite waard. Je moet dan wel van klussen houden en het gevoel hebben heel wat geld te hebben bespaard. (lagertjes zelf zijn niet zo duur)
Trouwens of de lagers daadwerkelijk aan vervanging toe zijn kun je beluisteren met een grote schroevendraaier. Tijdens het draaien - pas op - de punt van de schroevendraaier tegen het lagerhuis zetten en het handvat stevig tegen de voorkant van het oor houden, a.h.w. dicht drukken.
 
Laatst bewerkt:

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu