Meer dan 8 leidingen op centraaldoos

Maurice81

  • #21
Helemaal mee eens,

maar om er nog iets aan toe te voegen, ik vind dat het streven moet zijn dat hetgeen dat je maakt veilig moet zijn, in dit geval is het 2 groepen verhaal in de keuken mischien erg handig maar het is niet onveilig(er) om één groep te gebruiken (mits natuurlijk goed aangelegd maar dat geld natuurlijk altijd).

Gr Rolf
 

Sxnder

Specialist Elektra
  • #22
Ik ben het ten dele met jullie eens. Lang niet alle voorschriften in de NEN1010 zijn primair op de veiligheid gericht maar ook op de betrouwbaarheid, bruikbaarheid en comfort van e-installaties. Vergeet niet dat als deze voorschriften niet zouden bestaan dat bouwers/projectonwikkelaars (die uiteraard alles zo goedkoop mogelijk uitvoeren) dit soort zaken achterwege zullen laten. Dan zou dus 99% van de Nederlandse keukens van één groep worden voorzien, met uitzondering van 1% die wel zo slim is 2 groepen te voorzien.
Verder is de NEN1010 inderdaad geen wet maar een voorschrift, dus je kunt niet strafrechtelijk worden vervolgd als je je er niet aan houd. Aan de andere kant, kun je als (dhz) installateur wel aansprakelijk worden gesteld voor eventuele schade of letsel, als gevolg van een ondeugdelijk aangelegde installatie, waarbij kan worden vastgesteld dat deze niet minimaal aan de NEN1010 voldeed.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu