Condens op ramen - waarom meer dan bij de buren?

Jasper 88

  • #1
Dag allen!

Ik heb een vraag over condens op de ramen, met name in de slaapkamer. Dit is vaak erg veel bij ons, terwijl we in de nacht altijd ventileren met een raam open.
Bij de buren aan beide kanten is het nauwelijks te zien. Ik vraag me af wat hier tegen gedaan kan worden.
Het wordt mij niet helemaal duidelijk waarom het bij ons veel meer is dan bij de buren.
Alvast dank voor de tips!
 

ADDave

  • #2
Dat ligt aan de temperatuur van het glas. Vocht uit de lucht slaat neer op koude oppervlakken omdat deze onder het dauwpunt komt.

Misschien dat je buren de verwarming hoger hebben staan? Of de ramen dicht? Dan heb je er minder last van.

Vroeger had je altijd condens op de binnenkant van de ramen. Nu met goed isolerende beglazing is het eerder normaal dat het aan de buitenkant van de ramen zit.
 

Jasper 88

  • #3
Dank voor je reactie. Het zit inderdaad aan de binnenkant van de ramen. We hebben de verwarming niet aanstaan, maar wel het raam open. Zou het dan kunnen komen door verouderde beglazing?
 

ReinieRA

  • #4
Condensvorming krijg je altijd als je luchtvogtichheid hoog ligt. Daar die je NIKS aan. Over het algemeen is het een goed teken dathet bij je raam is, want is het niet bij je raam, dan moet het ergens anders zijn. Bijvoorbeeld op je muren (oei).

Wat werkt:
- Verwarming hoger zetten
- Luchtvochtigheid in kamer omlaag brengen. door of te luchten met een ventilator of ontvochtiger.
- Je raam dicht doen, de lucht buiten in de ochtend is vaak vochtig. Dat vocht slaat dan neer op je raam. (Als je je raam dicht doet moet je weer wel ventileren.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu