Materialen voor bar

Status
Niet open voor verdere reacties.
Om een scheiding te maken tussen woonkamer/keuken wil ik een bar tussen in plaatsen. Deze zal ongeveer op sta hoogte komen. Nu heb ik hierover een aantal vragen open staan.

Ik zal eerst mijn idee geven. Het wordt een barretje op sta hoogte. Een mooi ruim blad er over, zodat ik er ook een hapje op kan eten. Afmetingen voor een muurtje dacht ik aan 130cm hoog, 80cm diep en breedte ongeveer 20cm, afhankelijk van het aantal lagen blokken. Het blad zal zo'n 30cm rondom uitsteken.

Ik wil meerdere lagen blokken gebruiken voor extra stevigheid, maar ook een massief uiterlijk. Maar wat kan ik hiervoor goed gebruiken? Gipsblokken of gasbeton blokken? (Of als er betere materialen zijn...)
Wat is een sterke manier om een blad te plaatsen? (Ik wil geen beugel die m'n knieën steeds maar in de weg zitten.) Het moet dus wel wat kunnen verdragen, zal er niet op gaan zitten, maar leunen op je ellebogen mag geen probleem zijn.
 
Als steenachtig materiaal kun je vanalles gebruiken, maar zelf zou ik gasbeton gebruiken. Gewoon omdat dit makkelijk te verwerken is.
Het blad zou je eventueel door de bovenkant heen kunnen schroeven, maar dat kan natuurlijk alleen als je daarna nog kunt plamuren en schuren. Bij een geplastificeerd of een natuursteen blad is gaat dat natuurlijk niet. Je zou het ook gewoon kunnen lijmen. Over een redelijk oppervlakte houdt dit perfect. Mijn keukenblad ligt zelfs gewoon los (heeft geen overstek en weegt 250 kg).
Je kunt ook uitsparingen maken in de gasbetonblokken van waaruit je hoekankers aan het gasbeton en het blad schroeft. Deze gaten metsel je dan later dicht.
 
Ik zou geen steenachtig materiaal gebruiken maar gewoon een stevig houten frame neerzetten .
Hier kan je het blad goed aan vast schroeven (van onder af)

het frame werk je af met 18 mm multiplex.
daaroverheen eventueel gipsplaat als je wilt stucen.
 
Ik dacht juist wel aan steenachtig. Het wordt ge-stuc-t. Maar ik vroeg me af, zit er een verschil in gasbeton of gips. En dan met name, waarom de ene juist wel, of de andere niet..

Als blad heb ik nu het idee, om deels te schroeven. Het wordt een keukenblad, dus daar doorheen wordt niet geschroeft, maar eens extra onderblad verlijmen is dan ideaal..
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu
or Log in via
Back
Bovenaan Onderaan