Lyric t6 werkt niet op opentherm aansluiting

Andre Vos

  • #1
De intergas ketel hre 30/36 gaat alleen aan als ik de draden in de Honeywell lyric t6 bedrade module op aan/uit aansluit. In de ketel zelf zitten die draden op de opentherm aansluiting 11 en 12. Zet ik de draden om in de thermostaat module op ot en ot dan weigert de kachel te branden.
Wie heeft raad wat hier niet goed gaat
 

Andre Vos

  • #2
Niemand een idee?
 

Jwdg

  • #3
Een jaar te laat, maar mogelijk nog hulp voor iemand anders. ofja hulp.... ik had hetzelfde probleem, volgens Honeywell lag het niet aan hun apparaat, warmtevraag vanuit de module was er namelijk wel maar de ketel ging niet aan, omgeruild voor en Nest en die werkte direct goed op OT.
 

Morriss

  • #4
Was bij ons thuis ook t geval. Gewoon weer op aan / uit angesloten en een goed geprogrammeerd tijdschema ingevoerd. Werkt als een zonnetje!
Jammer maar op deze manier ook prima te doen hoor. Wel iets duurder qua energieverbruik.
 
  • Like
Waarderingen: Jwdg

Arjan_82

  • #5
Lijkt op hetzelfde probleem als ik recent hier (ook dit forum) heb gepost. Vandaag contact gehad met de monteur, de eerder met Honeywell had gebeld. Honeywell zei dat ze problemen hadden met het OpenTherm protocol en zelf ook nog niet zo goed wisten waar dat aan lag... Dus heb mijn thermostaat nu ook op aan/uit staan, jammer van het extra verbruik in deze tijden...
 

The headhunter

Specialist Elektra
  • #6
Dat extra verbruik zal reuze meevallen.
Als de installatie goed is ingeregeld ja dan is er een kleine besparing, maar 99% van de installaties met een ot thermostaat zijn niet ingeregeld waardoor de thermostaat zelfs meer verstookt.

Regel eerst je systeem in dan zal je zien dat een aan uit ook best zuinig kan stoken.
 

Robmw

  • #7
Hallo,

Hopelijk kan ik mijn vraag hier nog kwijt.
Heb Intergas HREco 24 (2013) en nu oude Hoenywell Chronotherm 6 (touch) is aangesloten op 24V pt 6 en 7.
Deze ketel heeft bij mijn weten geen OT aansluiting, althans ik zie het niet als zodanig aangegeven.Alleen de optie: 24V en 230V blok.

Ik maak geen gebruik van de modulerende functie van deze Touch thermostaat, want we hebben een oude niet in zijn geheel goed geisoleerde(te isoleren) woning en niet alle ruimten worden verwarmd.
Moduleren werkt zeker niet kosten besparend bij ons.

Ivm aankomende Quatt warmtepomp wordt Honeywell Lyric T6 aangeraden.
Dit draadje lezend, verwacht ik dat het er op neer komt, dat we gezien onze situatie toch ook de Opentherm protocol van de Lyric T6 niet gaan gebruiken.

Weet niet of iemand toevallig ook de HREco 24 of 28 heeft, maar de draden zullen gewoon op 6 en 7 aangesloten kunnen blijven.

Ik zal er een apart draadje voor inschieten, voor het geval.

Met vriendelijke groet,

Rob

aansluiting Intergas HREco 24..png aansluitschema Lyric T6 24V.png
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu