Luiken knieschotten

Marco31

  • #1
Hallo,

Op dit moment heb ik een aantal luiken in de knieschotten, maar ze zijn allemaal krom getrokken. Nu wil ik graag nieuwe luiken maken en deze ook gaan behangen met glasvezelbehang en vervolgens sauzen (net zoals de wanden en knieschotten).

Van welk materiaal kan deze luiken het beste maken en hoe voorkom ik het krom trekken? Zelf zit ik te denken aan 9 mm multiplex en daarachter nog een dikker plaat multiplex (die binnenin de knieschot valt).

En hoe zorg je er nu voor dat deze luiken goed blijven vastzitten? Achter de plint en bovenin met magneten?
 

System7

  • #2
Aan beide zijden schilderen i.p.v. aan één kant wil nog wel eens helpen tegen het kromtrekken, maar ik weet niet of je luiken nu aan één kant beschilderd zijn of niet.

Het ligt er maar aan wat je handig vindt, persoonlijk lijkt het me handiger als de luikjes naar buiten toe opengaan i.v.m. de ruimte. Je hoeft het luik dan ook niet uit 2 delen te maken maar kan volstaan met een in het gat passend luik dat door bijv. latjes aan de achtrzijde wordt gedragen. Magneetsluiters moeten altijd wel voldoende zijn, of je luik moet heel erg zwaar zijn (wat ik met 9 mm multiplex niet verwacht). Met een plaat gips moet je ook wel een stevig luik kunnen maken, en dat trekt niet krom (maar moet wel beter ondersteund worden want breekt makkelijker).
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu