Isolatie deken/paneel tussen luiken en raam ipv HR++ glas

Cees123

 • #1
Beste mensen,
Ik woon in een prachtig oud huis maar….. met glas in lood. Dat is een enorme verliespost qua energie. Voor deze ramen zijn houten luiken die normaliter open staan.
Glas in lood isoleren is super duur. Alternatief is om de luiken van een niet gebruikte kamer in de wintermaanden dicht te doen. Dat help iets maar wat echt zou helpen is om een soort isolatie deken/paneel tussen het luik en het glas in lood raam te zetten. Er is ongeveer 10 cm ruimte. NB het luik is niet vlak.
De kamer krijgt dan geen daglicht en aan het begin van de winter zet je dat isolatie deken/paneel voor het raam en doe je de luiken dicht. In het voorjaar net andersom.

Graag jullie hulp. Kan ik zo’n isolatie deken/paneel ergens kopen? Kan ik het zelf eenvoudig maken? Zo ja van welk materiaal? Heb je hier ervaring mee?

Die isolatie deken/paneel moet redelijk zelfdragend zijn. Zou het inspuiten met spouwmuur isolatie plakkende korreltejs een opties zijn? Natuurlijk nadat het raam en het luik bedek zijn met plastic folie.
Of is er een enigzinds flexibele isolatie plaat die ik op maat kan snijden?
alvast bedankt voor jullie reacties
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Heb je al op vacuüm isolatie gezocht.
   

  Cees123

  • #3
  Hoi Wgb,
  nee dat had ik nog niet maar dat ziet er heel goed uit. Bedankt.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu