Verwijderen rolluiken voorgevel / kitrand

Fr.

  • #1
Heb uitgebreid gezocht maar niet helemaal gevonden wat ik zocht, vandaar deze post.

Boven de ruit in onze voorgevel hang een bak met rolluik. Die bak is foeilelijk (bruin) en heeft nu we dubbele beglazing hebben geen functie meer. Ik wil m dus verwijderen. Nu is de bak rondom met een hele dikke bruine kitlaag afgekit. Geen idee wat voor kit. Ik heb al een andere bak verwijderd en verbaasde mij er toen over dat de kit op sommige plekken steenhard geworden was terwijl op sommige andere plekken nog sprake was van een smeuiige substantie. let wel, de bak is waarschijnlijk zo'n 10 tot 15 jaar geleden geplaatst. Bij het verwijderen van de kit rond die kleinere bak kwam op sommige plaatsen stukken steen mee terwijl op andere plaatsen de kit gewoon niet helemaal weggestoken kon worden omdat hij dus nog smeuiig was.

We hebben nogal een oude voorgevel (uit 1913 met een oude knipvoeg) die we graag met enig beleid willen behandelen. Heeft iemand nog een gouden tip voor het netjes verwijderen van dit soort kit??
 

Fiesiekus

  • #2
In eerste instantie lossnijden. Verder zijn er kitverwijderaars. Ik weet dus niet of diie nog werken op zulke oude en harde kit. Maar in principe kan je buiten diverse chemische oplosmiddelen proberen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #3
Zoveel mogelijk weg snijden, dan met een gasbrander de kit goed heet maken, tegen verbranden aan, laten afkoelen en met een staalborstel eraf borstelen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu