Knieschotten plaatsen tegen dakplaten

Degranulatie

  • #1
Hallo,

Ik wil op zolder graag knieschotten gaan plaatsen in ons huis(2009) heeft geen balken maar wel van die witte afwerkplaten....
Ik wil graag een balk (welke onder ene hoek van 40 graden is afgezaagd over de lengte) tegen die platen zetten. De knieschotten (MDF dikte nog onbekend) moeten hieraan komen hangen en met wielletjes op de grond. Ik hoop een bouwmarkt hier kant en klaren setjes (wieletjes van de hangers enzo) voor heeft.

Mijn vraag kan ik iets ophangen aan die witte dakplaten? Alle andere opmerken zijn ook welkom, ben (nog) geen echte klusser.

Pieter
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #2
De platen lopen op de vloer in rails en het gewicht komt daarop en niet aan de dakplaten te hangen.
De bekleding van de dakplaten is nogal dun, u kunt het beste ook wat dotjes lijmkit gebruiken om de balkjes op de dakplaten vast te zetten, gebruik niet teveel kit, het heeft weinig te lijden.
Railsystemen zijn te kust en te keur te koop bij de betere/grotere ijzerwarenwinkel.
 

Degranulatie

  • #3
Bedankt voor het advies. Ik neem aan dat je specifiek naar een grotere ijzerwarenwinkel verwijst en niet naar een bouwmarkt? Ik zal een googlen...
 

Frank

Vaste beantwoorder
  • #4
En het verdient aanbeveling om goed aandacht te besteden aan het uitlijnen van de onderrails tov de bovenrails.Zodra dat niet evenwijdig aan elkaar loopt gaan de deuren slecht lopen.
En dat geldt niet alleen in het horizontale vlak maar ook in het vertikale vlak.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu