Luiken blinden vensters

Koeba

  • #1
Hoi klussers,

Ik ben luiken/blinden aan het maken aan mijn huis. Wie weet er een goede methode om de luiken vandaal proof vast te zetten (in open als gesloten toestand) maar zodat ik ze toch kan gebruiken. Ik kan 4 van de 6 ramen waar ze voor komen niet openen. Dus de sluiting moet van buiten uit.

Bvd
Koeba
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #2
Er is een speciaal bedieningssysteem voor luiken dat door de muur gaat, zodat je ze ook van binnenuit kunt bedienen en men de luiken niet kan demonteren.
 

Koeba

  • #3
Hoi Waldy,

Het is een oud huis en de duimen en luikhouders zitten al in de muur. Ik ken het systeem om de luiken van binnen uit te bedienen maar afgezien dat deze behoorlijk prijzig zijn kom ik er bij 2 ramen niet mee weg. Dus mijn vraag is weet iemand hier een (eenvoudige) oplossing voor.

Bvd

Koeba
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #4
Indien de duimen boven de scharnieren uitsteken is het mogelijk om daar een gat door te boren en deze te borgen met een splitpen.
Doe dit bij de bovenste duimen, daar is moelijk bij te komen.

Wat ook mogelijk is om een gat te boren in de bovenste duim en daar draad in te tappen en het luik dan te borgen met een bout met carrosseriering
 

Koeba

  • #5
Hoi Waldy,

Dat was ik inderdaad al van plan. Het probleem zit hem meer in de open en dicht bevestiging. Kan natuurlijk van alles verzinnen maar ik dacht misschien weet iemand hiervoor een charmante oplossing.
 

Waldy

Specialist Zonwering
  • #6
Er zijn speciale sluitingen waar je zelfs een hangslotje kunt inhangen.

Voor de openstand zijn er de zogezegde vrouwtjes of ook wel wervels.

De vrouwtjes moet je optillen en kantelen om het luik vrij te maken, je kunt eventueel aan de onderzijde ook een hangslotje monteren zodat men ze niet kan bedienen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu