Spanning naar rolluiken toe

Steven86

  • #1
Wij zijn bezig om nieuwe ramen te laten steken en hebben besloten om ineens voorzetrolluiken te voorzien ook. Er komen in totaal 12 rolluiken bij.

Nu was eerst men bedoeling om overal draadloos te werken met io motoren en afstandsbediening maar omdat het blijkbaar een heel gedoe is (1 aan de spanning, terug loskoppelen, dan de volgende aan de spanning, etc.. en moest er iets schelen met 1 van de rolluiken moet ik heel dat proces overdoen) toch maar besloten om boven gewoon via een bedrade schakelaar te werken. Het zijn 4 kamers boven die telkens 2 ramen hebben waarbij er dus 2 rolluiken komen. Deze had ik graag met 1 knop bediend zodat ze beide naar boven of onder gaan.

Na wat zoeken en lezen dat dit moet gebeuren via relais heb ik dit doosje tegengekomen.
Heb het bedradingsschema ook bijgevoegd. Ik kan dat relaisdoosje ook gebruiken als ik de 2 aparte motorschakelaars niet aansluit? Want wil maar 1 schakelaar.


Nu ga ik overal sleuven slijpen richting de rolluiken en dan kabel trekken. Mag ik aftakken van een lichtschakelaar als daar 230V aankomt? Of kan ik beter van een stopcontact aftakken?En waar kan ik dat kastje dan best plaatsen? Als ik het in de rolluikkast plaats, moet ik met de voeding naar buiten, met kabel van rolluik 2 en kabel van de bediening.
 

Lehciam

  • #2
Als het kastje er puur voor zorgt dat je met een schakelaar twee rolluiken kunt bedienen kun je ook een ''meer'' of ''dubbelpolige'' schakelaar aanschaffen.

Deze bediend dan twee rolluiken zonder dat dat problemen geeft. De relaiskast zal zeker werken maar ik denk dat de prijs voor zo'n schakelaar lager ligt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu