Lewisplaten zwevend leggen

Kosmos

  • #1
Ik ben bezig om een betonvoer op lewisplaten te fabriceren.

Nu wil ik na het storten van het beton elektrische vloerverwarming in de lijmlaag leggen. Ik lees op de site van de fabrikant dat de vloer dan zwevend gelegd moet worden en dat de randen van de vloer tijdelijk vastgezet moeten worden.

Is dit nu echt nodig en zo ja, om de hoeveel cm moet ik de randen dan tijdelijk vastzetten? En hoe kun je dit het beste doen?

Alvast bedankt
 

Chathanky

  • #2
Als je de adviezen van de fabrikant al niet gelooft, wat doe je dan met de adviezen van ons? :?

Als je de vloer nog moet maken kan je je toch gewoon aan de verwerkingsvoorschriften van de fabrikant houden. Dit is wel zo handig voor je eventuele garanties.
 

Espaan

  • #3
Er is hier wel een verschil met vloerverwarming in het beton van de vloer zelf (slangen met water of electrisch) of vloerverwarming in de lijmlaag (geschikt voor vloer-verwarming natuurlijk).

Informeer bij de fabrikant van de vloerverwarming en de lewisplaten als je zeker wilt zijn van je zaak.
 

Michiel_H

  • #4
Als het vermogen van je elektrische vloerverwarming in de buurt komt van een gangbare (normale) vloerverwarming dan zou ik de Lewis platen zeker zwevend leggen. Zoveel anders wordt de plaatsing dan niet overigens, gewoon eerst oplegstroken leggen zodat de vloer vrij ligt en tijdelijk fixeren tijdens het storten.
Wat is het vermogen van de vloerverwarming?
 

Kosmos

  • #5
Michiel,

Ik wil een vloerverwarming met een vermogen van 480 Watt neerleggen.
Wanneer moet ik de tijdelijke bevestiging dan verwijderen. Als het beton hard is of gelijk na het storten en afreien?
 

Michiel_H

  • #6
Ik zou de vloer dan toch zeker zwevend leggen. Dat vermogen komt ongeveer overeen met 30 meter vloerverwarmingsslang aangesloten op de retourleiding van de radiator (RTL-ventiel).

Wanneer je die tijdelijke fixatie verwijderd is even de vraag. Die wordt op dit moment ook bediscussieerd in Geluidsisolerende lewisvloer waterdicht maken.

In mijn ogen moeten die verwijderd worden na het uitharden.
 

Espaan

  • #7
Vloerverwarming in de lijmlaag is overigens meestal een electrische verwarming.

Die kun je volgens de vloerverwarmingsfabrikant gewoon bij een bestaande vloer in de lijmlaag van de tegels verwerken. Zeker omdat het meestal slechts als bijverwarming wordt gebruikt. 480W is ook niet echt veel zou ik zeggen.

Dat zou mijns inzien betekenen dat dat dus ook goed moet gaan op een vaste lewisvloer.
 

Kosmos

  • #8
Ik heb afgelopen maandag het vloertje gestort, totale dikte 43 mm. Na een belletje met de fabrikant heb ik het volgende gedaan:
- Platen los op de houten balken gelegd;
- Aan de randen 10 mm vrijgehouden met behulp van piepschuim;
- Beton gestort en afgereid;
- Niet tijdelijk gefixeerd, maar onder een folie afgedekt.

Door gebruik van folie droogt het beton waarschijnlijk niet te snel waardoor het omhoog komen van randen ook niet optreedt, denk ik. Nu na twee dagen ziet de vloer er in ieder geval recht uit, zonder scheuren of omhooggekomen randen.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu