Lewisplaten vloer met vloerverwarming

Harmenk

  • #1
Goedemorgen,

ik ga bezig met een nieuwe badkamer in ons huis. Deze komt beneden op de plaats waar voorheen een slaapkamer was. Momenteel zit er een houten vloer in welke rust op houten balken.
Nu zit ik met een aantal vragen voordat ik de vloer wil gaan aanpakken.

Allereerst komt er in de badkamer een inloopdouche (muren worden gemaakt van een houten skelet i.p.v. stenen) en een hoekbad. Tevens moet er nog een stukje muur dichtgemaakt worden van ongeveer 50 cm, dit ook met hout. De vloer wordt betegeld (2,50m x 2,70m).

Nu zit ik te twijfelen. Moet ik de houten vloer eruit halen zodat ik de vloer op de balken kan gaan maken? Dit i.v.m. hoogte winst! Is de vloer dan nog sterk genoeg om die belasting aan te kunnen?

Hoe kan ik het beste omgaan met de vloerverwarming op deze lewisplaten?

Een beetje veel vragen misschien, maar ik hoop dat jullie me kunnen helpen.

Alvast bedankt.
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
De houten planken doen niet veel voor de sterkte van de vloer. Op de site van de zwaluwstaartvloer kan je zien wat het verschil is. Het is verstandig eerst te controleren of de balken voldoende zijn om de betonvloer te dragen.

Elektrische of warmwater vloerverwarming? Wat is je vraag hierover?
 

Harmenk

  • #3
Verstandig dus om de vloer gewoon te verwijderen. Ik zal de grootte van de balken even opmeten en kijken of dit kan blijven zitten.

Het wordt een warmwater vloerverwarming. De vraag daarover was wat de beste montagemogelijkheid is. Documentatie geeft aan rechtstreeks op de zwaluwstaart en dan van onderen isoleren. Wat is dan de dikte qua beton wat erop moet? Normaliter, zoals bij ons in de keuken was het minimaal 5 cm. Hoe zit dit bij deze variant?

Alvast bedankt voor het antwoord.
 

G wagen

  • #4
Snelste , planken verwijderen, glaswol tussen de balken.

Vervolgens kiezen: lewisplaten koud op de balken schroeven of een ontkoppeling tussen te voegen bvb. rubber of bouw vilt, en dan volledig aan de balken vast schroeven.

minimale dekking +/- 5 cm

De vloer is nu zelfdragend en bij deze afmeting geen probleem mbt. gewicht.

Op de site controleren hoe te werken en af te werken.
 

Peter

Specialist Bouw/Sanitair
  • #5
Met vloerverwarming, mag je de lewisplaten niet vastschroeven op de ondergrond.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu