Vezelversterkte zandcement op lewisplaten

Pieter36

  • #1
Beste forumgenoten,

Fase 3 van mijn verbouwing is inmiddels gestart: Zolderverdieping

Opbouw huis:
Woning uit 1850, houten balklaag h.o.h. 45cm 100x100 balkenlaag (opgedikt met 125x40 balken verlijmd en via draadeindes met elkaar verbonden), hoofd draagbalk verstevigd met staal ter voorkoming van doorbuiging.

Op onze zolderverdieping willen we graag een open 'badkamer' realiseren met een vrijstaand bad, wastafel en gesloten toiletruimte. Het totale oppervlakte bedraagt 12m2.

Momenteel heb ik op de balklaag OSB mes+groef over de volledige zolderverdieping geschroefd (bestaande eiken plankenvloer ligt hier ook nog onder). Ter hoogte van de badkamer zijn lewisplaten gelegd (tegendraads op de balklaag, overlappend op balk).

Nu mijn vraag:

Kan ik de vloer storten met een vezelversterkte zandcement, zodat ik deze na afreien direct kan tegelen ~4-5 cm op de plaat?

PS: Ik begrijp de basisopbouw van grindbeton en afwerkvloer, echter het betreft een zolderverdieping, liefst stort ik in 1x, daarnaast heeft de tegelzetter een identieke opbouw gebruikt voor mijn badkamervloer op de bovenverdieping (hier lagen de lewisplaten wel rechtstreeks op de balkenlaag, dit is op de zolder niet meer mogelijk).

Qua draagconstructie is e.e.a. uiteraard doorgerekend door de constructeur, die voorziet geen problemen op het gebied van belasting.


Vriendelijk bedankt!
 

IJkenhout

Vaste beantwoorder
Moderator
  • #2
Dat er OSB tussen ligt maakt niet uit. De laagdikte en materialen kan je in de verwerkingsvoorschriften van de zwaluwstaarten nalezen.

Goed dat je aangeeft dat het constructief klopt :prima:
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu