Lekkage plat dak - uitloop

Happymannl

 • #1
Hallo forum leden, ik heb een probleem. Ik heb lekkage op mijn platdak. Ik vermoed dat de lekkage zit in hoe de uitloop geplaatst is. Had al enige gedeelte's aangesmeerd met tixoplast, wat een tijdje geholpen heeft maar nu is het weer raak. Even een situatie schets, de loden uitloop die op mijn dak zit is open aan de bovenkant, dan bedoel ik de koker waar het water door heen moet. Dit is in feite geen koker maar een U, hierin ligt volgens mij het probleem. Bij harde wind kan het water niet snel genoeg erdoor heen, waardoor volgens mij het niveau toeneemt en dus aan de zijkanten kan overstromen. Nu is mijn wat is de beste oplossing. Bijv, een paar pannen weghalen en dan de zijkanten dicht stoppen met een of ander. Of kan ik beter een loodgieter bellen om die uitloop te laten vervangen door uitloop met een koker.
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #2
  Die U zal 60 hoogX 80 breed of 60 hoogX 100 breed. Hoe loopt het water uit die U normaal zit er een stadsuitloop over geschoven.
  Platdak en je hebt het over pannen. Misschien een foto.
   

  Happymannl

  • #3
  Ik schat 60x80, het betreft een zadeldak afgeknot. Over de uitloop aan de pannen kant komt dus een dakpan, waardoor een spleet komt waar regenwater langs kan door die open uitlaat. Wil hem het liefste laten vervangen door een uitloop met een dichte koker zodat ie niet kan overstromen in de dakrand. Nogmaals de lekkage doet zich voor bij extreme regenval in combinatie met harde wind. Ik vermoed dat die wind het af te voeren water tegenhoud of vertraagd zodat het niveau oploopt en overstroomd aan de zijkanten.
   

  Happymannl

  • #4
  Geen stadsuitloop, het betreft hier een wateroverstort om niet teveel water op het platte dakgedeelte te krijgen. Het af te voeren water loopt dus als een straal over de dakpannen naar beneden in een rechte baan.
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #5
  Die uitloop moet heel goed naar beneden wijzen mag dus niet te horizontaal liggen. Hoe zijn de zij-en onderkant met de pannen afgewerkt.
  Dat door wind meer dan 6 cm water op je dak blijft staan is voor mij nieuw.
  Toch eens een paar fotos bovenkant voorkant.
   

  Happymannl

  • #6
  De uitloop ligt bijna horizontaal. De afvoer word bijna helemaal afgedekt door een dakpan, op een kleine opening na waar het water door heen kan. Er liep ook nog een soort kunststof strook over heen waar de nokpan op rust. Onder de uitloop zat eerst een kort stukje lood dat heb ik al vervangen door een langere strook. Aan de zijkanten zit ook lood waar ik ook tixoplast tussen heb gedaan. Foto's word een beetje moeilijk. Hebben ondertussen al weer een paar beste buien gehad met wind en tot nu toe is de boel nog droog dus ik hoop dat ik er genoeg kit tussen heb gepropt
   

  Wgb

  Vaste Beantwoorder
  • #7
  Happymannl schreef:
  De uitloop ligt bijna horizontaal. Onder de uitloop zat eerst een kort stukje lood dat heb ik al vervangen door een langere strook.
  Bedoel je daar een druiplip mee. Deze is inderdaad zeer belangrijk vooral als de uitloop te horizontaal ligt. Hiermee wordt voorkomen dat het water aan de onderkant van de buis terug loopt en geblazen wordt richting de woning.
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu