Lekkage: lek dichten en laten drogen of is dat onvoldoende?

disharmony

 • #1
Hoi,

Ik heb een lekkage in de douche op de 1e verdieping (niet bij mij zelf overigens). De kit randen van de douche tussen de tegelvloer en wandtegels en bij het putje laten overal dusdanig los dat ik voor 99% zeker durf te zeggen dat dit de oorzaak van de lekkage is.

Echter is er behoorlijk lang gewacht met actie ondernemen, en het plafond op de begane grond is zeik nat, dat he spackwerk op 1 plek los laat en er gigantische vocht en schimmel plekken ontstaan zijn.

Als nood reparatie wil ik de kit randen verwijderen en opnieuw alles goed dicht kitten, maar is dit voldoende? Of moet ik overwegen het vloertje uit te breken en de constructie van binnenuit te drogen ? Ik weet niet zo goed hoe de constructie onder en achter de tegels is opgebouwd, mogelijk is er hout of gips dat gaat rotten of schimmelen; maar dat weet ik simpelweg niet.

Is er iemand die advies kan geven? Ik moet het zowiezo opnieuw kitten zodat er in elk geval (tijdelijk) weer gedouched kan worden. Is het een risico om eerst te kijken of alles vanzelf droogt en daarmee de lekkage met een sisser afloopt ? Ter indicatie, het plafond heeft vocht en schimmel plekken van ongeveer 1.5 bij 1.5 meter en voelt behoorlijk vochtig aan. Ik heb 2 foto;s bijgevoegd.

Alvast bedankt voor jullie advies

WhatsApp Image 2021-09-19 at 6.36.32 PM.jpeg WhatsApp Image 2021-09-19 at 6.37.40 PM.jpeg
 
 • Klusservice
  Klusidee
  Klusidee helpt je met het vinden van een klusoplossing! Kom je er zelf niet uit en heb je een vakman nodig schakel dan de klusservice van Klusidee in. Direct een vakman inschakelen
 • Walker

  Specialist Deuren en Kozijnen
  • #2
  Dit is dus duidelijk geen DHZ-klus.
   

  Henk253

  Vaste Beantwoorder
  • #3
  Sloop die gehele vloer er maar uit, en misschien ook de afvoer, misschien is die ook stuk of verrot als het lood is.
   

  disharmony

  • #4
  Bedankt voor de reacties.

  Wat ik graag wil weten is waarom het advies is om de boel open te breken ? Is dit zodat de boel goed kan drogen alvorens het terug opgebouwd wordt ? Of is het om met zekerheid de leidingen/afvoeren te kunnen inspecteren/vervangen om uit te sluiten dat daar de lekkage vandaan komt?

  Omdat de kit randen overal bijna helemaal los hebben gelaten verwacht ik dat dat de oorzaak is van de lekkage. Alleen weet ik niet of het vocht dat reeds in de constructie getrokken is voor problemen zorgt als ik de lekkage verhelp zonder de gehele vloer uit te breken en te laten drogen.
   

  Rola

  Algemeen Bouwkundig Specialist
  • #5
  Verwachten wat de oorzaak is, is niet voldoende, je moet het zeker weten.
  Er kan ook nog een lek in de riolering zitten.
   

  Sander 1972

  • #6
  Daar onder is het zo nat, dat het laten drogen maanden gaat duren, als dat de oorzaak zou zijn.
  Kun je ook wat foto's van de badkamer maken?
   

  Login

  Je wachtwoord vergeten?
  Nog niet geregistreerd? Registreer nu