Lekkage kunststof kozijnen

SennaWo

  • #1
Wij hebben 4 jaar geleden kunststof kozijnen laten plaatsen. Wij hebben zo nu en dan lekkage, plasje water bij de kozijnen. De afgelopen tijd veel geregend en met name als de wind op de voorgevel staat lekt het in de keuken, in de boven gelegen slaapkamer en zelfs bij raampje bij de voordeur waar nota bene een glazen overkapping boven hangt. Vocht komt hier vanuit rubber bij glaslat. Buiten zie je geen straaltjes lopen want onder afdakje.

In de loop der tijd is het installatiebedrijf van de kozijnen meerdere keren langs geweest, dakdekker heeft platte dak boven eerste verdieping gecheckt en gevel is deels opnieuw gevoegd en geïmpregneerd.

Wij hebben het vermoeden dat water in de spouwmuur naar beneden loopt, maar geen idee waar vandaan.
Daarnaast hebben wij 12 jaar geleden een (roet)brand in de slaapkamer op eerste verdieping gehad en wellicht dat dit gevolgschade heeft aan spouwmuur of isolatie of iets dergelijks.

Zit zelf te denken dat in de gevel een slab zou moeten zitten die voorkomt dat water die langs de spouwmuur loopt, naar binnen gaat.
Iemand enig idee?

IMG_9818.jpg IMG_9819.jpg f86d60de-bc3c-499d-979d-959f63d0614a.JPG IMG_9816.jpg
 

Walker

Specialist Deuren en Kozijnen
Moderator
  • #2
Idd, bij de oude kozijnen heeft er een loodslabbe gezeten welke over de rand van het kozijn viel. Die loodslabbe is of weggehaald, of te kort geworden (kozijnen verder naar buiten geplaatst).

Maar verder zul je eruit moeten komen met degene aan wie je de opdracht hebt gegeven om die de kozijnen te plaatsen.
 
  • Like
Waarderingen: SennaWo

AM van Delfgauw

  • #3
kun je een foto sturen van het binnen waar je de lekkage hebt. Ik heb hetzelfde probleem met mijn nieuwe kozijnen en ik denk dat ik de oorzaak heb gevonden
 

SennaWo

  • #4
Hier een foto van de gevel voor de herstelwerkzaamheden.
 

SennaWo

  • #5
Dankjewel Walker. We hebben weer contact opgenomen met de kozijnen installateur.

@ AM. van Delfgauw: ik zal van het weekend een foto maken als ik het raam geopend heb (daglicht).
 

SennaWo

  • #6
Hier wat foto's van de binnenkant van de kozijn en de situatie naar boven toe.

IMG_9886.jpg IMG_9887.jpg IMG_9888.jpg IMG_9889.jpg IMG_9890.jpg IMG_9891.jpg IMG_9892.jpg IMG_9893.jpg IMG_9894.jpg IMG_9895.jpg
 

Wgb

Vaste Beantwoorder
  • #7
Ik zie op foto 7 druppels hangen, deze lopen horizontaal naar het raam en dan kunnen ze twee kanten op. Water loopt niet omhoog maar kan wel omhoog worden geblazen.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu