Lek vloerverwarming - stopfit of iets anders?

Crewone

  • #1
Een fijn 2010 allen!

Het volgende: We hebben een lekke vloerverwarming. Ik heb het lek gelokaliseerd tot 1 groep, wat we de komende week wat nader gaan testen. Ik kan de groep afsluiten dmv kraantjes en het drukverlies wat normaal 0,5 bar per dag is, is dan weg.

Het is echter een oudere vloerverwarming opnder een marmeren vloer. De vloerverwarming bestaat uit 2 groepen die met witte slangen onder de grond liggen. Het systeem is met een warmtewisselaar aangesloten op de hoofdverwarming en heeft zijn eigen pomp en expansievat. De vloerverwarming ligt in de woonkamer, waar ook nog normale radiatoren aanwezig zijn.

Ik wil eigenlijk voorkomen dat we moeten gaan bikken. Het gericht lokaliseren dmv themografie kost al 300 euro en ik vermoed dat het daadwerkelijke bik en reparatiewerk daar nog ruim 1000 euro bovenop legt. Daarnaast moet er dan weer passend (kleurverschil!) marmer gevonden worden om er weer in te leggen. Ik heb me (bij de koop van het huis) laten vertellen dat deze specifieke soort marmer niet meer gelegd word ivm verkleuringen.

DUS... wat nu? Ik heb op dit forum gelezen dat er een middeltje is dat lekken van binnen uit kan dichten, dat zich alleen hecht aan kunststof en waar de leverancier garantie op geeft.

En zelfs als het middel het lek dicht maar mijn pomp en kranen sloopt... dan nog lijkt het me een beter alternatief dan bikken. (Kosten van een pomp en twee kraantjes lijken me nog te overzien.)

Alleen de moderators hebben de link naar het bedrijf weggehaald.

Weet iemand welk bedrijf en/of middel dat is? Of heeft iemand betere suggesties?
 

Obelix2

Specialist Witgoed
  • #2
Als je er stopfit in gaat gooien ben ik er bang voor dat je warmtewisselaar vermoedelijk een platen wisselaar binnen de kortste tijd ook verstopt zit.
Die kosten komen er dan nog eens bij. denk daar aan
 

Crewone

  • #3
Kan ik die warmtewisselaar er niet tijdelijk tussen uit halen?

En is stopfit hetzelfde als cv-leaksealer?
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu