Mogelijk lekkage vloerverwarming - advies gevraagd

Hallo,

Nadat ik gisteren een topic had geopend omtrent een (mogelijke) te hoge druk op mijn vloerverwarminginstallatie (https://www.klusidee.nl/Forum/topic/vloerverwarming-druk-op-4bar.152887/) is de reden dat ik dat topic had geopend omdat ik namelijk vermoed dat ik een lekkage heb in de vloerverwarming van mijn badkamer.

Er zitten tegels in de badkamer, enkele voegen daarvan blijven verkleurd en zijn ook nat. Wanneer ik met mijn sok / vinger over de voeg ga veegt het water uit over de tegel.
In mijn topic van gisteren kwam aan bod dat er vorig jaar een verkeerde vloerverwarmingverdeler is geplaatst. Deze is niet geschikt voor stadsverwarming.
Dit heb ik extra nagevraagd bij Albrand, de fabrikant. Die bevestigden dat deze niet geschikt is i.v.m. ontbreken keerklep.

Foto verdeler:

BSATXog.jpg

Hierbij 2 foto's van de verkleurde voegen:

49WFqIU.jpg


pYu8Nze.jpg

Nu is mijn vraag of dit inderdaad een mogelijk lek kan zijn.
's ochtends maken wij gebruik van de badkamer voor douchen / tandenpoetsen etc. Hierna wordt het de gehele dag niet meer gebruikt tot in de avond. Bij het gebruik van wasmeubel, bad en/of toilet vind er geen verandering plaats in de verkleuring van de voeg. Het wordt niet erger of minder.

In de avond is de situatie nog hetzelfde. Dan blijft de vloerverwarming nog over wat water kan geven.
Echter heb ik de groep van de badkamer dicht staan. De flowmeter heb ik dichtgedraaid omdat ik het niet nodig vind dat hier de verwarming aan staat.

Klopt het dat er dan nog wel water in de leidingen zit? De aanvoer en/of retourleiding?
De pomp draait continue, zit geen pompschakelaar tussen.

Warmte vraag wel of niet maakt niet uit voor het verkleuren van de voegen. Deze blijven nat.

Kan het mogelijk lek ook in de retour zitten? Aangezien de aanvoer hier uit staat. Zo ja, ga je zoiets zien met een lekdetectie? Die kijken vooral naar warmteverschillen volgens mij met een warmte camera
 
Laatst bewerkt:
Het verwarmingssysteem is een circulatiesysteem (simpel gezegd: cirkel/kring) en dat staat in zijn geheel op druk (en je weet: bij stadsverwarming soms best hoog). Als alleen de aanvoerkraan dicht staat, zeg de bovenkant van de cirkel is dicht, dan is geen rondgaande stroming meer mogelijk maar blijft de boel via de retour (zeg onderkant van de cirkel) alsnog op druk.

Als je een lektest wilt doen, dan moeten er kranen in de aanvoer en de retour van de vloerverwarming. Dan kun je de boel (laten) lektesten of de druk aflaten en kijken of het lekken stopt.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Heb je problemen met wachtwoorden of reset, stuur een mailtje naar info a p e n staartje klusidee nl Nog niet geregistreerd? Registreer nu