Afsluiter op verdeler van vloerverwarming lekt - hoe te repareren?

Dutchmountains

  • #1
Beste klussers,

Eén zone- of thermostatische afsluiter (als deze tenminste zo heet) op de verderdeler van de vloerverwarming lekt een beetje - steeds iets meer. De actuator is inmiddels ook nat. Ik hoopte de afsluiter wat aan te kunnen draaien met de zeskant (zie foto) maar dat zit muurvast en inmiddels vraag ik me af of het niet één messing geheel is (zo ja, waar is de zeskant dan voor?) Anyway, de lekkage lijkt vanuit het pinnetje te komen. Hoe kan dit het beste gerepareerd worden?
Alvast hartelijk dank voor jullie hulp!

20231025_161948.jpg 20231025_172854.jpg
 

Marcn.88

Vaste Beantwoorder
Moderator
  • #2
een geheel nieuwe kraan plaatsen of de insert vervangen
 

Dutchmountains

  • #3
Hoi @Marcn.88 , wat is de insert, zou dat met die zeskant eruit gedraaid moeten kunnen worden? Ik heb het al even geprobeerd maar daar lijkt geen beweging in te zitten, vandaar dat ik me afvroeg of het niet een geheel was.
 

Dutchmountains

  • #4
Niemand?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #5
Dat is inderdaad precies wat je donderdag zei, google maar insert thermostaatkraan en je ziet hoe ze eruit zien.
Kan goed vastzitten en je hebt wel precies het goeie merk en type nodig. Als je de goeie kan vinden, dan scheelt het wel werkt en kan de slang er gewoon aan blijven zitten.

Loshalen wel met 2 sleutels, (of 1 sleutel en een tang) je bent anders al snel veel kracht op de verbinding op de verdeler aan het zetten.
 

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu