Legionella temperatuur instellingen van 60 graden

Dave1250

  • #1
Ik lees steeds berichten over temperatuur instellingen van 60 graden i.v.m. legionella.Ik heb een vaillant solide combiketel.dit toestel heeft geen boiler,maar is een doorstroomtoestel.moet ik mijn warmwater nu ook zo heet instellen om te douchen?? ik heb hem nu op 45 graden afgesteld.(in het boekje staat dat je hem niet warmer moet zetten dan nodig is).wat is nu juist????
 

Fiesiekus

  • #2
Bij doorstroom is het water maar korte tijd op "kritische temperatuur". Legionella heeft dan (te) weinig tijd om te ontwikkelen.
 

Screech

Specialist Verwarming
  • #3
Uw ketel is een doorstroom toestel, maar tevens in het bezit van een warmhoud stand. Deze staat af fabriek op 43 graden. En uw tap water temp op 60 graden.

Wanneer u de tap temperatuur verlaagd naar 45 graden en e.v.t. de warmhoud stand ook verlaagd?? dan zal uw tapwater op geen enkele manier meer voldoende opgewarmd worden om de bacterie te doden.

M.a.w. Wanneer het tapwater altijd tussen de 40 en 50 graden blijft hangen kan er aangroei ontstaan van de Legionella.

Idd zal het bij een doorstroomtoestel allemaal wel meevallen, maar wanneer er een installateur bij uw ketel komt zal deze de temp ten allen tijde omhoog zetten naar rond de 60 graden.

Wanneer u de taptemp op 45 graden zet hoopt u water te besparen neem ik aan?? Echter uw gasverbruik zal gaan stijgen. De werking van uw ketel zal niet meer optimaal zijn.De ketel zal steeds aan en uit gaan om het tapwater op deze temp te houden tijdens het douchen, en hierdoor meer gas gaan verbruiken.

Op het net staan de meest uitgebreide verslagen van wat wel en niet goed zou zijn. De meningen zijn erg rekbaar.Om zeker van uw zaak te zijn, belt u met de fabrikant.Ook dit geeft geen garantie's
 

Ingmar89

Specialist Verwarming
  • #4
Gasverbruik stijgen door de temperatuur te verlagen?
Wat een onzin!
Immers de verwarmtevraag blijft in principe hetzelfde..
Alleen gaan er nu meer liters met een lagere temperatuur door de ketel..
En als je je warme water op 45 graden hebt, dan sluit ik niet uit dat de ketel ook nog condenseert tijdens warm water productie.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu