Laminaat doorleggen ongelijke vloeren

De Bob

  • #21
Zeer veel vloeren liggen op "groene platen" een makkelijke oplossing als u de juiste dikte kan krijgen.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #22
Groene platen gebruik je als ondervloer op plaatsen waar de vloeren recht zijn, je kunt nooit de schuinte in de platen krijgen die nodig is voor een vloer die schuin loopt.
 

sel35

  • #23
Jan schreef:
Groene platen gebruik je als ondervloer op plaatsen waar de vloeren recht zijn, je kunt nooit de schuinte in de platen krijgen die nodig is voor een vloer die schuin loopt.
Beide vloeren zijn recht en waterpas. Er is alleen een hoogteverschil van 5mm tussen de vloeren.
 

Jan

Algemeen beantwoorder
Moderator
  • #24
Om dat op te vangen moeten de platen toch schuin gemaakt worden?
 

sel35

  • #25
Jan schreef:
Om dat op te vangen moeten de platen toch schuin gemaakt worden?
Nee.. er is alleen een ophoging. Ene vloet staat 5mm lager.
 

Mn22

Vaste beantwoorder
  • #26
Het is een beetje afhankelijk van hoe een en ander eruit ziet. Als de betonvloer mooi vlak is zou je een harde plaat kunnen nemen, zoals bijvoorbeeld mdf of spaanplaat.
De groene platen kunnen wat meer kleine oneffenheden opvangen omdat ze zachter zijn.

Ligt er dus een beetje aan hoe een en ander eruitziet. Spaanplaat zou je tegen het klossen en klapperen bijvoorbeeld ook nog aan het beton kunnen verlijmen. Of vastzetten met schroeven. Ik weet niet of geluiddemping naar andere vertrekken of naar een beneden gelegen etage nog van belang is?

Let er wel op dat de groene platen in verschillende diktes voorkomen. MDF en spaanplaat heb je ook in verschillende diktes, maar niet in elke dikte. Het is dus ook even de vraag wat je precies nodig hebt.

Het zou me ook niets verbazen als het hoogteverschil niet overal gelijk is. Dan zul je de platen ook nog moeten uitvullen om op gelijke hoogte te komen.

Ik zou in dit geval denk ik gaan voor spaanplaat of eventueel underlayment en dan vast op de ondervloer. (Als tweede alternatief natuurlijk, na egaline).

Overigens zijn de
 

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #27
Ik zou dat lagere stuk gewoon ophogen/uitvlakken met egaline. Dan hoef je allemaal niet met die platen te tobben. Maar ieder zijn hobby natuurlijk....
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #28
5mm groene platen bestaan en de eerste die ik online tegenkomen kosten 2 euro /m2 en heb je in een uurtje liggen.
Van egaline heb je bij 20m2 en 5mm rond de 180 kg nodig en dat zal ongeveer 1,- per kg kosten dus 180,- alleen hebt je dan ook kant band, emmers, mixer, roller, enzovoorts nodig. En vergeet de vloer niet in de primer te zetten vooraf.
Egaline is ideaal bij een ongelijke vloer of een kuil, maar hier niet nodig, als het tenminste echt goed waterpas is.

Je hebt trouwens sowieso een ondervloer nodig. Je kan dus ook voor 10mm en 5mm in de andere ruimte gaan. Hoewel 5 mm groen en dan bijvoorbeeld 3mm overal mijn voorkeur zou hebben.
 
  • Like
Waarderingen: De Bob

sel35

  • #29
Het kost inderdaad 1.5eur per m2 per mm. Maar ik realiseer me net dat het ook een kuil kan zijn. Morgen even kijken hoe het precies zit.

Kan je in een kuil bijvoorbeeld egaline gooien en later nog een laag? Ik ben bang dat ik teveel giet, dan liever te weinig gieten lijkt me?
 

Jackd

Vaste Beantwoorder
  • #30
Dat is wel belangrijk om goed uit te zoeken, ook best lastig met een gewone kleine waterpas.
Het je toevallig een laserwaterpas of kruislijnlaser?

Teveel kan bijna niet.
Je maakt het emmer voor emmer aan en je ziet meteen of het genoeg is. 2 of 3 emmers tegelijk als je veel maakt.
Heb je teveel zakken gehaald dan kan je die weer terug brengen. (hoewel dat nu misschien niet kan door covid) Meestal heb je eigenlijk iets meer nodig dan je denkt en gaat alles gewoon op.

Een 2e laag kan wel, maar het egaliseert een stuk makkelijker bij een iets dikkere laag, een laagje van minder dan één mm werkt niet lekker. Het zit ergens tussen water en vla in.
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu