Laminaat doorleggen appartement

Marijn123

  • #1
Beste forumleden,

In mijn appartement wil ik graag nieuw laminaat leggen. De vorige vloer heb ik overgenomen van de vorige bewoonster toen ik er kwam wonen. Ik wil het laminaat doorleggen vanuit de hal, naar de tweede slaapkamer (een slaapkamer sla ik over) en dan de woonkamer in. Mijn idee is om bij de voordeur te beginnen, in het midden, zodat wanneer je binnenkomt je in een keer een rechte lijn heb naar achteren. Dus vanaf de voordeur (de V op de tekening) in een keer 4 banen helemaal door te leggen naar de achterkant in de woonkamer. En vanuit die 4 banen naar links en naar rechts uitleggen. Zit ik zo goed?
Mijn tweede vraag daaraan gekoppeld is, als ik het op die manier leg, hoe zorg ik er dan voor dat ik recht blijf?
Ik heb een plattegrond van het appartement bijgevoegd en een foto van hoe het er uit ziet vanaf de voordeur.

Appartement.jpg
IMG-20240211-WA0003.jpg
 

Nth

  • #2
Je moet rekening houden met hoeveel cm je overhoud aan alle zijden/muren. Je kan niet zomaar met een plank in het midden beginnen. Er bestaat dan een kans dat ergens tegen een muur die laatste strook dan te kort is. dat geldt voor lengte alsook breedte.

-Meet daarom eerst alles uit. Zorg dat er geen laminaat in de lengte korter wordt dan 30cm en in de breedte niet minder dan 2cm
-Ze zeggen dat laminaat 1cm van de muren af moet, maar ik doe eigenlijk altijd 3 a 4 mm. Dan valt het goed onder de plinten. gebruik stelplaatjes daarvoor.
-leg per 2 a 3 banen tegelijk. zo liggen de planken meteen recht.
 

Tomvc

  • #3
Wat Nth zegt inderdaad.
Als je het gemeten hebt kan je nog een of meerdere (slag)lijnen leggen ter referentie
 
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu