Laminaat doorleggen tussen 2 kamers

YD1983

  • #21
Dit bedoel ik jongens. Wat is hier de makkelijker manier?
070FB89B-9516-453A-A374-A6F9A2D18016.jpeg
 

Job_04

Specialist Werktuigbouw
  • #22
Dit gaat inderdaad niet goed. Je zult 1 van de 2 kamers opnieuw moeten leggen. Met kun je niet verder leggen op een afgezaagde plank, afzagen kan dus alleen aan het begin en eind van een kamer.

Even er vanuit gaan dat je de bovenste kamer opnieuw wil leggen, de plank van deze kamer zo zagen dat hij aansluit op de plank die er onder ligt. Overigens overal een centimeter van de muur afblijven! De verspringing in je kozijn hoef je denk ik niet mee te nemen, dit valt wel onder je plakplint. Ik heb even een plaatje gemaakt. Rood is te verwijderen uit de onderste plank, zwart is hoe je bovenste planken er uit moeten zien.

voorbeeld laminaat.png

als je precies anderzom wil werken krijg je dit:

voorbeeld laminaat2.png
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker

Vonken_trekker

Specialist Elektra
  • #23
Je moet de plank wel in dezelfde richting blijven leggen inderdaad. Of een kleine naar tussen de ruimtes vrij houden er zo'n aluminium plak dorpeltje op plakken. Dat wordt vooral bij grote oppervlaktes nog wel gedaan om de vloer extra mogelijkheden te geven om te werken.

Voor het zagen rondom het kozijn gebruik ik een profielmal. Die duw je tegen het kozijn aan, mal neemt de vorm van het kozijn over, je legt hem op de plank en tekent met potlood zou het kozijn over.
 
  • Like
Waarderingen: Job_04

De Bob

  • #24
TS, zie ik op de foto nou twee messen van het laminaat tegenover elkaar ? Of lijkt dat zo.

En waar zit de deur in de muur, midden/zijkant ?

Tip: Zaag bij vloer wel flink ruim buiten de lijnen van de profiel mal, strak tegen het kozijn aan is geen optie met laminaat/hout
 
Laatst bewerkt:

BertPleizier

Vaste Beantwoorder
  • #25
Dat hierboven is inderdaad wat ik bedoelde. Leg in de tweede kamer wel altijd eerst een aantal rijen.Ga niet gelijk de passtroken zagen. Doe dit pas als al een flink deel van de vloer ligt zodat alles stabiel is en niet meer verschuift.
 
  • Like
Waarderingen: Vonken_trekker
Status
Niet open voor verdere reacties.

Login

Je wachtwoord vergeten?
Nog niet geregistreerd? Registreer nu